14.1 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Agenti de politie, agresati de un barbat din comuna Izvoarele

- Advertisement -

Miluta Stroe, un barbat de 45 de ani, din comuna Izvoarele, a fost arestat luni de magistratii Judecatoriei Slatina, dupa ce in noaptea de Florii a agresat doi agenti de politie, din localitate, care se aflau in timpul serviciului. Fapta a avut loc pe raza satului Alimanesti, comuna Izvoarele, iar barbatul este cercetat acum pentru savarsirea infractiunii de ultraj. Procurorii olteni au stabilit si ca acesta ar fi cel care a dat foc intentionat la zecile de tone de furaje ale unui cetatean din localitate.

(…) in noaptea de 21.04.2019, in jurul orei 22:00, un barbat in varsta de 45 de ani, din Izvoarele, a agresat fizic doi agenti de politie aflati in exercitarea atributiunilor de serviciu, pe raza localitatii Alimanesti – Izvoarele, judetul Olt. in acest moment, dosarul se afla in lucru la procurorul de caz, pentru continuarea cercetarilor, se precizeaza intr-un comunicat remis de Parchetul Slatina. Anchetatorii spun ca batausul este persoana care ar fi dat foc intentionat unor capite de furaje care apartineau unui cetatean din satul Alimanesti si a carui fiica de 18 ani a suferit un atac de panica cand a vazut ce se intampla. Pompierii din Slatina si Stoenesti, dar si paramedicii SMURD, au intervenit pentru a stinge incendiul de proportii in urma caruia s-au facut scrum aproape 25 de tone de furaje si trei tone de floarea soarelui. Urmarile puteau fi si mai grave, avand in vedere ca focul se putea propaga in orice moment la o anexa gospodareasca in care mai erau depozitate aproximativ 25 de tone de cereale. Proprietarul furajelor este cel care a spus ca ar fi fost amenintat de acest barbat ca-i da foc, iar politistii se pare ca au fost batuti de acesta atunci cand s-au dus sa faca verificari cu privire la incendiul care a avut loc si l-au legitimat. Unul dintre oamenii legii a primit lovituri in fata, iar celuilalt pe langa loviturile primite i-a fost rupta si uniforma. in urma leziunilor suferite, cei doi agenti de politie au ajuns la medicii legisti care au stabilit ca au nevoie de aproape doua saptamani de ingrijiri medicale pentru vindecare.
Barbatul a fost retinut de procurorii olteni pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de luni au solicitat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Slatina arestarea preventiva pe o durata de 30 de zile. Propunerea a fost admisa de instanta de judecata, insa decizia nu este definitiva si poate fi contestata. Admite propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina. (…) Dispune arestarea preventiva a inculpatului Stroe Miluta, cercetat in stare de retinere pentru comiterea a doua infractiuni de ultraj, fapte prev. de art. 257 alin. 1, 4 rap. la art. 193 alin. 2 C. pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. pen, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 22.04.2019 si pana la data de 21.05.2019, inclusiv. (…) Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa. (…), este solutia pe scurt data de judecatorii slatineni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți