17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Apărării, vizită de informare la Baza Militară Deveselu

- Advertisement -

Nicolae Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a participat marți la o vizită de informare în Baza Militară 99 Deveselu, unde a avut loc o întrevedere a amsadorilor din statele membre ale NATO, acreditați la București. La Deveselu a fost prezent și Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.

Oficialii au fost întâmpinați de căpitanul Jackie Knick, comandantul părții americane a Bazei NATO Deveselu, și comandorul Răzvan Brătulescu, comandantul părții române. „Pe timpul vizitei în baza care găzduiește sistemul Aegis Ashore, membrii delegației oficiale au apreciat eforturile făcute de România în operaţionalizarea facilității militare, dar şi sprijinul oferit Statelor Unite ale Americii pentru găzduirea acestei capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice, care a fost pusă la dispoziţia Alianţei Nord-Atlantice”, se arată într-un comunicat remis de MApN.

Ministrul Nicolae Ciucă a ținut să mulțumească militarilor români și americani care și-au desfășurat activitatea, în cadrul rotațiilor precedente, sau acționează în prezent în această facilitate militară pentru ceea ce au realizat la Deveselu, subliniind importanța proiectului în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. De asemenea, la întâlnirea la care a fost prezent, ministrul Apărării a reiterat caracterul eminamente defensiv al sistemului găzduit de România, destinat contracarării ameninţărilor balistice provenite din afara zonei euro-atlantice.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți