17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident provocat de un şofer drogat, pe o stradă din Slatina. Trei tineri au ajuns la spital

- Advertisement -

Accident pe strada Carol I din municipiul Slatina, luni după-amiaza. Trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, dintre care unul în stare gravă, au ajuns la spital, în evenimentul rutier fiind implicate două autoturisme.

Poliţiştii rutieri spun că accidentul s-a produs pe fondul vitezei, un tânăr de 19 ani, din comuna Strejeşti, în timp ce conducea cu viteză un autoturism fiind sub influenţa drogurilor, a izbit violent o maşină care era parcată pe marginea drumului. „Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Carol I din municipiul Slatina, pe fondul vitezei, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un autovehicul parcat”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Impactul a fost unul violent, trei dintre cele cinci persoane care se aflau în maşina al cărui şofer este vinovat de producerea accidentului ajungând la spital. Pompierii Detașamentului Slatina, cu un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerare și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt, au fost salvatorii care au acordat primul ajutor victimelor.

„În accident au fost implicate un autoturism, în care se aflau cinci persoane, și un autoturism aflat parcat. Echipajele medicale au asistat la fața locului toate cele cinci persoane implicate în accident, iar trei dintre acestea au fost transportate la spital. Un pasager de 21 de ani, din Slatina, găsit inconștient, cu traumatism cranio-facial acut deschis, traumatism cranio-cerebral acut deschis, transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina în stare comatoasă, de echipajul cu medic de la Serviciul de Ambulanță. Un al doilea pacient, un tânăr de 18 ani, cu domiciliul în București, pasager şi el, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism membru superior stâng și traumatism toracic, a fost transportat tot la UPU Slatina, acolo unde a ajuns şi un alt tânăr de 20 de ani, pasager în autoturism, din comuna Șerbănești, care prezenta un hematom la cap. Șoferul și celălalt pasager nu prezentau urme de traumă și au refuzat transportul la spital”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Însă, în momentul în care a fost testat cu aparatul Drugtest, a reieşit că acesta era sub influenţa substanţelor interzise, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţa ketamină. Şoferului din Strejeşti i-au fost recoltate probe biologice de sânge, pentru a se stabili concret dacă a consumat droguri. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au stabilit faptul că plăcuțele de înmatriculare, atașate autoturismului condus de tânăr, sunt atribuite unui alt autoturism. În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți