15.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tinerii care vor să urmeze o şcoală militară, recrutaţi de angajaţii CMJ Olt

- Advertisement -

Reprezentanţii Biroului informare – recrutare al Centrului Militar Judeţean (CMJ) Olt continuă şi la începutul acestui an să recruteze tineri din judeţ, băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării acestora în instituţiile militare de învăţământ. Oferta educaţională pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pentru anul şcolar 2020 – 2021 este una generoasă.

Tinerii olteni pot opta pentru unul dintre cele aproape 2.400 de locuri vacante la unităţile de învăţământ militar din ţară, iar cele mai multe sunt pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor, respectiv peste 600.

617 locuri sunt în total pentru această formă de învăţământ, 208 fiind la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, iar la Institutul Medico Militar Bucureşti sunt 31 locuri, în timp ce la Institutul Medico Militar Târgu Mureş sunt 15. Termenul limită de înscriere a candidaților este data de 27 martie 2020. O sută de locuri sunt la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, 98 sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa şi alte 148 de locuri sunt la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” Bucureşti. Termenul limită de înscriere a candidaților este 20 martie. Pentru Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti unde sunt şapte locuri şi Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, specialitatea Drept, unde sunt zece, termenul limită de înscriere a candidaților este data de 3 aprilie. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani, respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an, anunţă CMJ Olt.

Alte 600 de locuri sunt pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din cinci colegii naţionale militare, la fiecare fiind câte 120 de locuri. Colegiile sunt „Dimitrie Cantemir” Breaza – judeţul Prahova, „Mihai Viteazul” Alba Iulia – judeţul Alba, „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc – judeţul Suceava, „Tudor Vladimirescu” Craiova – judeţul Dolj şi „Alexandru Ioan Cuza” Constanța – judeţul Constanța. Pentru aceste locuri sunt recrutaţi tineri din judeţ care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul anului. Termenul limită de înscriere a acestora este 14 februarie.

La cele patru şcoli militare de maiştri militari şi subofiţeri sunt 531 de locuri, dintre acestea 129 fiind la Şcoala Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – judeţul Buzău şi 101 la Şcoala Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, termenul limită de înscriere a candidaţilor fiind data de 10 aprilie.  La Şcoala pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu sunt 132 de locuri, înscrierea fiind până pe 24 februarie, în timp ce la Şcoala Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti sunt 169, termenul de înscriere fiind 24 aprilie. Pentru aceste locuri se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi anul acesta.

Alte 481 de locuri sunt pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, din care 253 sunt la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, termenul limită de înscriere a candidaților fiind 24 februarie, 130 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – Buzău, termenul de înscriere fiind 15 aprilie, şi 98 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu, termenul limită de înscriere a candidaților este data de 8 mai 2020. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

Cinci locuri sunt şi pentru cursul de formare a ofiţerilor în activitate la Centrul de instruire pentru muzici militare Bucureşti – Muzici militare şi sunt destinate pentru absolvenţii învăţământului universitar de specialitate. Ultimele 137 de locuri sunt pentru cursul de formare subofiţerilor în activitate şi sunt repartizate astfel: 40 la Centrul de Perfecţionare Medico-Militară/Direcția medicală Sibiu – Asistent medical generalist, pentru absolvenţii învăţământului  postliceal sau universitar sanitar, 37 la Centrul de Instruire pentru Muzici Militare Bucureşti – Muzici militare, pentru absolvenţii învăţământului liceal, 20 la Şcoala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale – Forțe Speciale, pentru soldați și gradați profesioniști în activitate, şi 40 la Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale – Parașutiști Comando, pentru soldați și gradați profesioniști în activitate.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii trebuie să parcurgă mai multe etape, respectiv prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare – recrutare al CMJ Olt, susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice) la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia, efectuarea unui examen medical la Spitalul Militar Craiova, definitivarea dosarului de candidat la sediul Biroului informare-recrutare al CMJ şi participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ. Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul MApN. Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Recrutările candidaţilor cu domiciliul în judeţul Olt au loc la sediul Biroului informare – recrutare al CMJ Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești, nr. 29, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri în intervalul orar 08:30 – 16:30 şi marţi între 10:30 – 18:30. Informaţii suplimentare se pot obţine şi la numerele de telefon 0249/412.031, 0249/431.255 şi 0249/437173, însă alte detalii pot fi găsite şi pe Internet, pe site-ul oficial al MApN, la adresa www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți