16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Restaurantele, afaceri tot mai greu încercate de criza COVID-19

- Advertisement -

Deși sperau ca afacerile lor să funcționeze foarte bine și cu livrare la domiciliu, patronii de restaurante din Slatina se plâng că vânzările au scăzut semnificativ. În această perioadă, unii oamenii sunt reticenți în a consuma mâncare gătită cumpărată, iar alții dispun de un buget mic, gestionând fiecare bănuț, spun administratorii.

De aproximativ două săptămâni, barurile și restaurantele au fost închise, prin ordonanță militară. Localurile de alimentație publică și-au putut continua activitatea, dar cu livrare la domiciliu. Mulți dintre administratorii de restaurante au sperat ca prin această metodă să își poată menține afacerile pe linia de plutire, astfel încât să nu fie nevoiți să-și închidă porțile.

Este și cazul unui restaurant din Slatina, în care s-au luat toate măsurile de igienă pentru ca angajații și mâncarea să ajungă în siguranță la cumpărători. „Este o perioadă foarte grea pentru persoanele cu restaurante și cafenele, din cauza legii care ne-a obligat să închidem punctele de lucru, dar încercăm să fim competitivi și să depășim momentele grele. Ne-am organizat pe delivery și suntem în sprijinul cetățenilor care vin să comande în sistem catering. Suntem foarte bine organizați și putem să acoperim o flotă de 400 – 500 de meniuri zilnic. Lucrăm cu combinezoane pe partea de livrare, în bucătărie cu mănuși și măști, dezinfectăm frecvent toate suprafețele”, a spus Răzvan Brăican, administratorul unui restaurant.

Deși au pus la dispoziția clienților meniuri diversificate și la prețuri rezonabile, numărul de comenzi a scăzut semnificativ, odată cu restrângerea activităților în mai multe domenii.

La Slatina, multe dintre restaurantele care au optat pentru această metodă de aprovizionare au pus lacătul pe ușă, după ce, zile întregi, nu au avut nicio comandă.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți