3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru peste 2.400 de olteni care au ieșit din locuințe nejustificat

- Advertisement -

Restricția circulației, dar și alte măsuri pe care le prevăd ordonanțele militare, emise pentru a preveni răspândirea infecției umane cu virusul SARS-CoV-2, continuă să fie încălcate de olteni. Numai în ultima zi, peste o sută dintre ei au fost sancționaționați contravențional cu aproximativ 300.000 de lei, iar de la intrarea în vigoare a ordonanțelor au fost amendați peste 2.400 de locuitori ai județului care au ieșit din casă fără a avea vreun motiv întemeiat, cuantumul contravențiilor fiind de peste 4 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, aproximativ 650 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare. Oamenii legii au desfășurat nu mai puțin de 900 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate. Totodată, 34 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate au fost controlate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

S-au aplicat și 109 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 290.000 lei. Datele oficiale ale Prefecturii Olt arată că, de la debutul pandemiei de Coronavirus, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale au aplicat peste 2.400 de sancțiuni contravenționale în acest context, valoarea totală a lor depășind 4 milioane de lei.

De asemenea, conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, joi dimineața în județ erau 527 de persoane în carantină instituționalizată, la cele 18 centre special amenajate, și 1.231 de persoane se aflau în izolare la domiciliu.

Autoritățile fac din nou apel la populație, pentru a respecta măsurile de prevenire prevăzute de ordonanțe. „Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ordonanțelor militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți