3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Olt: Peste 70% dintre elevi şi 90% dintre cadrele didactice au participat la cursurile online

- Advertisement -

Peste 70% dintre elevi şi peste 90% dintre cadrele didactice din judeţul Olt au participat la cursurile online, potrivit inspectorului şcolar general adjunct Victor Iacobescu.

El a precizat că luni a avut discuţii cu directorii de unităţi de învăţâmânt din judeţ referitor la participarea la cursurile online şi mesajul acestora a fost că atât cadrele didactice cât şi elevii se implică în continuarea procesului de învăţare.

„Din ce am informaţii am centralizat, participă undeva în jur de 70% dintre elevi, încă strângem date, dar din ce am observat din discuţiile cu directorii, raportându-mă la activitatea mea ca profesor şi din discuţiile cu alţi colegi, ţinând cont şi de specificul zonei judeţului. În privinţa profesorilor, nu pot spune că (participă la cursurile online n.r.) în proporţie de 100%, avem şi profesori mai în vârstă sau care sunt undeva unde nu au un semnal foarte bun la internet, cred că peste 90% dintre profesori s-au implicat şi se implică şi până acum în şcoala online”, a spus Victor Iacobescu.

În privinţa elevilor care nu au posibilitatea de a participa la cursurile online, Iacobescu a afirmat că a transmis directorilor şcolilor să se adreseze primăriilor pentru a găsi soluţii şi surse de finanţare.

„Am transmis directorilor să ia legătura cu primăriile, să găsească soluţii ca elevii să poată participa la cursurile online, însă nu pot preciza dacă primăriile ar putea aloca bani pentru toţi elevii şi profesorii”, a adăugat Iacobescu.

Reprezentantul ISJ Olt a menţionat că zeci de elevi din comunele Osica de Sus şi Iancu Jianu au primit tablete pentru învăţarea asistată de tehnologie printr-o iniţiativă a Filialei Olt a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Astfel, au primit tablete conectate la internet 35 de copii de la Osica de Sus şi 17 copii de la Iancu Jianu.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți