20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Mai multe unități de învățământ și străzi din Piatra Olt, reabilitate și modernizate cu fonduri europene

- Advertisement -

Marinela Bogheanu, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, a semnat la începutul săptămânii contractul „Îmbunătățirea calității vieții populației prin modernizarea spațiilor publice și a infrastructurii în orașul Piatra Olt, județul Olt”, finanțat cu fonduri europene prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Patru unități de învățământ din satele Piatra și Criva și străzile Pietrei și Victoriei vor fi reabilitate și modernizate în cadrul proiectului a cărui valoare totală este de 18.833.610,81 lei, din care suma solicitată agenției este de 18.361.476,03 lei (3.942.345,47 euro).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității vieții populației prin modernizarea instituțiilor de învățământ, sociale și recreative și a infrastructurii din orașul Piatra Olt, spun reprezentanții ADR S-V Oltenia.

Cinci mari investiții se vor reabilita și moderniza cu fonduri europene, acestea urmând a fi realizate la Școala Generală cu clasele I – VIII Piatra, Școala generală cu clasele I – IV Piatra, Grădinața Criva, Școala Generală cu clasele I – IV Criva, în timp ce drumurile se vor moderniza pe o lungime de aproxipativ 3,6 kilometri.    

Școala cu clasele I – VIII Piatra, cu regimul de înălțime parter și etaj, în suprafață de 470 metri pătrați se va reabilita, moderniza și dota. Se va construi o sală de sport de 401 metri pătrați, un teren de sport de 1.125 metri pătrați cu gradene și instalație nocturnă și un loc de joacă de 160 metri pătrați. Dotările constau în opt table magnetice, 25 calculatoare desktop, 25 monitoare, scaune, bănci individuale, dulapuri, catedre, avizier, videoproiector, copiator multifuncțional, set masă conferință – cancelarie, porți handbal și minifotbal, coșuri baschet, fileu tenis, scaune gradene, fileu volei, balansoar, punte echilibru, loc de joacă Bastion, leagăn dublu, loc de joacă Mega, perete alpinism, băncuțe și instalație nocturnă. Reabilitată, modernizată și dotată va fi și Școala cu clasele I – IV Piatra, iar la dotări intră table magnetice, seturi bănci individuale, scaune, dulapuri, catedre, avizier și centrală termică.

Clădirea Grădiniței Criva, în suprafață de 474 metri pătrați, se va moderniza și reabilita și se va dota pentru Centru de incluziune a cetățenilor romani aparținând minorităților rrome. Clădirea centrului, în suprafață de 198 metri pătrați, va fi extinsă cu 200 metri pătrați, unde vor fi amenajate grupuri sanitare. Vor fi amenajate alei și o parcare de 200 metri pătrați, precum și 230 metri pătrați de spații verzi. Dotările constau în birouri, scaune, calculatoare desktop, dulapuri, scaune, măsuțe, avizier, paturi etajate, televizoare, copiator multifuncțional și centrală termică. În privința clădirii Școlii cu clasele I – IV Criva, aceasta va fi moderniză, reabilitată și se va dota pentru Centru de informare și consiliere persoane defavorizate. Clădirea, în suprafață de 171 metri pătrați, va fi extinsă cu 120 metri pătrați, unde vor fi amenajate grupuri sanitare. Vor fi amenajate alei și o parcare de 500 metri pătrați, precum și 615 metri pătrați de spații verzi. La dotări intră birouri, scaune, calculatoare desktop, dulapuri, scaune, măsuțe, avizier, paturi etajate, televizoare, copiator multifuncțional și centrală termică.

Drumurile vor fi modernizate în lungime de 3.590 metri, respectiv străzile Pietrei și Victoriei – Drumul Județean 677.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți