16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru licee tehnologice din Olt, promovabilitate zero la Bacalaureat

- Advertisement -

An de an se face un top al colegiilor şi liceelor din Olt cu rata de promovabilitate cea mai mare din judeţ, însă sunt şi unităţi de învăţământ liceal în care, din păcate, promovabilitatea a fost zero. Dacă primele trei locuri din top sunt unităţi şcolare din municipiile Slatina şi Caracal, la coada clasamentului sunt patru licee tehnologice, două fiind din mediul rural.

Prima poziţie a clasamentului aparţine Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina, unde rata de promovare a fost de peste 94%, unitatea de învăţământ fiind urmată pe următoarele două poziţii de Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, cu promovabilitate de peste 93%, şi Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, care are o rată de promovare de peste 89%.

Ultimele patru locuri din ierarhia liceelor privind rata de promovabilitate sunt ocupate de licee tehnologice din municipiul Caracal, oraşul Drăgăneşti Olt şi comunele Crâmpoia (foto) şi Izvoarele. Aici, niciunul dintre absolvenţii de liceu înscrişi nu a promovat examenul maturităţii.

La Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal dintre cei doi elevi înscrişi la Bacalaureat, doar unul a susţinut probele examenului, însă la final a fost declarat respins. La probele scrise nu a avut note de trecere, respectiv la limba şi literatura română a luat 5, la matematică 1, adică punctul acordat din oficiu, iar la bilogie vegetală şi animală 2,25.

Dintre cei 13 candidaţi înscrişi la examenul naţional de Bacalaureat la Liceul Tehnologic Drăgăneşti Olt, doar şapte au susţinut probele şi au fost declaraţi respinşi, ceilalţi şase absentând din diverse motive.

Un alt liceu tehnologic cu rată de promovare zero la Bacalaureat este cel din comuna Crâmpoia, aici din cei 12 înscrişi prezentându-se doar şase, iar toţi au fost respinşi.

Deşi toţi cei patru elevi care s-au înscris la examen au dat şi toate probele la Liceul Tehnologic Izvoarele, niciunul dintre ei nu a obţinut notă de promovare, fiind declaraţi respinşi.

Dar iată care este ierarhia primelor 20 de colegii şi licee în urma afişării rezultatelor la Bacalaureat, înainte de contestaţii:

  1. Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – 94,07%:
  2. Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal – 93,57%;
  3. Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina – 89,74%;
  4. Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș – 77,54%;
  5. Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina – 72,73%;
  6. Liceul „Ștefan Diaconescu” Potcoava – 68%
  7. Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia – 63,41%;
  8. Liceul Teoreti „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus – 62,50%;
  9. Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal – 61,22%;
  10. Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești Olt – 60,32%;
  11. Liceul cu Program Sportiv Slatina – 45,95%;
  12. Liceul Tehnologic Nr.1 Balş – 45,28%;
  13. Liceul Tehnologic Văleni – 40,91%;
  14. Liceul Tehnologic Iancu Jianu – 40%;
  15. Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scorniceşti – 38,95%;
  16. Liceul Tehnologic Tufeni – 33,33%;
  17. Liceul Tehnologic „P.S. Aurelian” Slatina – 29,44%;
  18. Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Balş – 27,27%;
  19. Liceul Tehnologic Piatra Olt – 25%;
  20. Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina – 16,92%;

În judeţul Olt, rata de promovabilitate la Bacalaureat, înainte de contestaţii, a fost de 58,26%, din sesiunea curentă fiind de 67,93%, iar din sesiunile anterioare 20,10%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovabilitate a scăzut cu 7,78%, în 2019 aceasta fiind de 66,04%. Am avut şi şapte absolvenţi de liceu care au obţinut media finală 10 la examenul maturităţii, aceştia fiind de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina – trei, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina – doi, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal – unu şi Liceul „Ştefan Diaconescu” Potcoava – unu.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți