1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Alte 16 infecții COVID-19 în județ. Bilanțul total a ajuns la 1.233, de la începutul pandemiei

- Advertisement -

O nouă creștere a infecțiilor COVID-19 raportate miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Olt. Sunt cu 16 mai multe cazuri față de ziua anterior, iar de la începutul pandemiei de Coronavirus bilanțul total al acestora a ajuns la 1.233.

Cele 16 îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2 sunt prin transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Iar din numărul totalul al cazurilor, înregistrate de la începutul pandemiei COVID-19, sunt aproape o sută de olteni internați în continuare în spital, zece fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt aproximativ 1.110 persoane externate, dintre acestea puțin peste 700 fiind vindecate, 223 externate din spital la cerere și aproape 180 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 8.075 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică transmite că în Olt continuăm să avem pacienți care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează bolnavii confirmați cu virusul SARS-CoV-2, ce au test cu rezultat pozitiv în urma retestării. Astfel, distinct de cele 16 cazuri nou confirmate, în urma retestării bolnavilor care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost opt persoane reconfirmate pozitiv la COVID-19.

Din totatul de 1.233 de infecții cu SARS-CoV-2, în județ sunt înregistrate și 38 de decese ale unor persoane confirmate cu virusul. Însă, pe lângă această afecțiune, toate acestea aveau și comorbidități.

Cătălin FIRCOIU 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți