24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Portul Corabia intră în reabilitare și modernizare. Proiectul, în dezbatere publică

- Advertisement -

Corăbianul Gabriel Stanciu, fost consilier al lui Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, și în prezent director general adjunct la Agenția Națională pentru Locuințe, este implicat direct în tot mai multe proiecte ce privesc dezovoltarea județului Olt. Pe lângă întâlnirile avute cu candidații Partidului Național Liberal la primăriile din Slatina și Scornicești, privind construcția de locuințe pentru tineri, acum acesta anunță că un proiect ce privește reabilitarea și modernizarea Portului Corabia a fost depus de Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu pentru dezbatere publică. Este un proiect care a intrat în linie dreaptă și are o valoare de puțin peste 30 milioane de euro, alocarea banilor fiind din fonduri europene.

„Proiectul «Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport naval în porturile din afara rețelei TEN-T – Port Corabia» a fost depus pentru dezbatere publică astăzi, 2 septembrie, de către Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu. Așa cum am promis, proiectul Portului Corabia a intrat în linie dreaptă și sunt convins că Agenția pentru Protecția Mediului Olt va acorda un aviz favorabil, urmând ca ulterior să se obțină finanțarea și să fie scos la licitație. Îmi doresc o dezvoltare a orașului din care provin, implicând-mă activ în susținerea și realizarea tuturor proiectelor ce deservesc județul Olt”, a postat corăbianul Gabriel Stanciu pe pagina sa oficială de Facebook.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare adecvată va avea loc peste o lună, pe 2 octombrie, cu începere de la ora 12:00, în incinta Complexului Sportiv „San Siro” din orașul Corabia.

Olteanul spune că atât orașul de la malul Dunării, cât și județul Olt, se vor dezvolta. „Orașul Corabia se va dezvolta, județul Olt se va dezvolta! (…) Județul Olt merită să beneficieze de investiții, este cel mai frumos județ din România, este locul unde m-am născut… Hai să ne luptăm pentru locurile noastre natale, hai sa ne mândrim cu județul nostru! Fără implicare nu există dezvoltare!”, a conchis directorul adjunct al ANL.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți