10.2 C
Slatina
miercuri,9 octombrie,2024

Ultimele Articole

Paturile ATI COVID de la SJU Slatina, complet ocupate

- Advertisement -

Toate paturile de terapie intensivă şi de terapie intermediară pentru pacienţii cu COVID-19 internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt ocupate, potrivit managerului unităţii medicale, Dan Stana, care a precizat că secţia are în total 80 de paturi pentru pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre acestea opt fiind paturi de terapie intensivă şi patru de terapie intermediară.

„Avem 80 de paturi la Boli infecţioase, opt sunt de terapie intensivă, toate fiind ocupate, patru sunt de terapie intermediară, dotate cu aparate performante de oxigen, la fel, toate ocupate, şi mai sunt ocupate încă 40 de paturi, cu pacienţi cu forme medii şi uşoare. Terapia intermediară a fost creată pentru bolnavii care aşteaptă să fie transferaţi în terapie intensivă”, a precizat, pentru AGERPRES, Dan Stana.

Managerul SJU Slatina a menţionat că spitalul se confruntă de mai mult timp cu probeleme în aprovizionarea cu medicamentul Tocilizumab pentru bolnavii de COVID-19, acesta neputând fi achiziţionat de către unitatea spitalicească de pe piaţă, fiind distribuit din achiziţia Ministerului Sănătăţii.

„Situaţia cu medicamentele, cele două – Remdesivir şi Tocilizumab – este destul de delicată. Adică am primit 110 flacoane de Remdesivir şi 5 flacoane de Tocilizumab. În cazul acestuia din urmă cele cinci flacoane înseamnă o cantitate foarte mică şi atunci am încercat să găsim soluţii de înlocuire şi am achiziţionat de pe piaţă un alt medicament, un înlocuitor, Kineret, astfel încât pacienţii să poată beneficia de tratamentul necesar”, a explicat Dan Stana.

În judeţul Olt au fost raportate joi 82 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, iar în spitalele din judeţ sunt internaţi 101 pacienţi cu COVID-19, dintre care 22 sunt în secţiile ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi de la Spitalul Municipal Caracal.

Pentru pacienţii cu COVID-19 sunt opt paturi ATI la SJU Slatina şi 17 paturi la Spitalul Municipal Caracal. 

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți