3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Peste 70 de șoferi au rămas fără permisul auto în weekend. 17 dintre ei conduceau autoturisme deși erau în stare de ebrietate

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din Olt au continua și în acest sfârșit de săptămână acțiunile pe drumurile publice din județ, scopul acestora fiind acela de a depista conducătorii auto aflați la volan sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În total, peste o mie de amenzi, în cuantum de peste 270.000 de lei, au fost date de oamenii legii persoanelor care au încălcat legea. Peste 70 de șoferi au rămas și fără permisul auto pentru diverse abateri la legislația rutieră, 17 dintre ei fiind prinși băuți în trafic.

Concret, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în urma misiunilor oamenilor legii s-au aplicat 1.013 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 273.005 lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 76 de permise de conducere, dintre acestea 17 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 35 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi 24 pentru alte abateri, fiind retrase şi 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, oamenii legii au constatat și opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, două pentru conducere fără permis şi una pentru alte abateri.

Alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat

Printre infracțiunile constatate de polițiști sunt și cele săvârșite de trei conducători auto, doi fiind prinși băuți în trafic, dintre care unul cu o alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat, iar un alt șofer nu avea permis auto.

Sâmbătă, pe strada Primăverii, din municipiului Slatina, a fost depistat un bărbat, de 44 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,60 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Duminică, în comuna Nicolae Titulescu, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Văleni, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,05 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În ambele situații a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot duminică, pe raza comunei Cilieni, a fost depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Tia Mare, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere. Acesta s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți