1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Primăria Sâmburești montează limitatoare de viteză pe strada Principală

- Advertisement -

După ce luna trecută la Brâncoveni, pe mai multe străzi au fost montate limitatoare de viteză având în vedere numărul mare de conducători auto care apasă prea tare pedala de accelerație deși se află în localitate, la începutul acestei săptămâni o decizie identică a fost luată și de Primăria comunei Sâmburești. Primarul Iulian Preda spune că și pe arterele acestei localități din nordul județului Olt circulă șoferi vitezomani, motiv pentru care a decis să monteze limitatoare de viteză.

Pentru început, acestea sunt montate pe strada Principală, având în vedere că este zona în care se află parcul, Primăria, școala, farmacia, cabinetul medical și spații comerciale, fondurile alocate pentru achiziționarea limitatoarele de viteză fiind de la bugetul local.   

„Montăm limitatoare de viteză pe strada Principală. Aerodromul civil reprezentat de centrul comunei Sâmburești își închide porțile pentru coșciugele zburătoare. Copiii care nu conștientizează că viteze de 150 – 180 de kilometri pe oră în localitate sunt aberante, în zone în care se află parc, primărie, școală, farmacie, cabinet medical, spații comerciale, alte utilități ne-au făcut să luăm astfel de măsuri, care costă mult. Chiar dacă bugetul comunei este pe avarie, pentru că am construit în acest an cele două poduri metalice din Ionicești, peste pârâul Cungra și peste pârâul Sâmburu din fonduri proprii, am hotărât să montăm aceste dispozitive care să asigure un minim de siguranță a cetățeanului în fața pericolului reprezentat de viteză”, a declarat Iulian Preda.

Primarul comunei Sâmburești a spus că dispozitive de acest gen vor ami fi montate și în satul Stănuleasa al localității, în dreptul școlii, dar și în satul Mănulești. În cazul în care conducătorii auto continuă să circule cu autoturismele, depășind limita de viteză legal admisă, edilul mai spune că pot fi luate și altfel de măsuri în privința acestora, însă nu își dorește acest lucru: „Vom mai monta astfel de dispozitive și în dreptul școlii Sâmburești, în satul Stănuleasa unde anumite persoane din Dănicei confundă drumul public cu circuitul de Formula 1, și în satul Mănulești pentru a evita scoaterea motocicliștilor din rugi cu ștanga! Fac un apel la posesorii de coșciuge zburătoare să se abțină pe teritoriul comunei Sâmburești în a depăși limita bunului simț în circulație. Îi cunosc, pot lua și altfel de măsuri, dar nu doresc să fac pagubă nimănui. Solicit doar respect față de ceilalți locuitori ai comunei!”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți