15.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Președintele CJ Olt, despre lucrările la Tronsonul II al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești: „Sunt într-un stadiu avansat, fiind peste 90% terminate”

- Advertisement -

Sala Europa a Consiliului Județean Olt a găzduit joi ședința ordinară de la sfârșitul lunii noiembrie, în cadrul acesteia aleșii județului având de aprobat mai multe proiecte de hotărâre, printre acestea fiind și cel privind trecerea unor suprafețe de teren aferente zonei drumurilor județene DJ 657 B (situat în intravilanul comunei Colonești – Chelbești), DJ 657 – Priseaca,  DJ 657 D – situat în extravilanul orașului Scornicești, sat Negreni, DJ 703 (în extravilanul comunei Tătulești) și DJ 703 C (Scornicești – Piscani) din domeniul public al județului Olt în domeniul public al statului, pentru realizarea lucrărilor la Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești, inclusiv legăturile acestei șosele de mare viteză cu drumurile existente.

În acest sens, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, a venit și cu o declarație de presă spunând că lucrările la Tronsonul II al Drumului Expres, cu Loturile 1 și 2 care tranzitează și județul sunt aproape gata aproape cu un an înainte, constructorul având ca termen de finalizare a proiectului luna decembrie a anului 2022. „Sunt într-un stadiu avansat, fiind peste 90% terminate”, spune Oprescu.

„Știu că lucrările în acest moment, pe Lotul 2 al Tronsonului II, pentru că lucrările pe Tronsonul III acum au început, de la Valea Mare la Colonești, la limită cu județul Argeș, sunt într-un stadiu avansat, fiind peste 90% terminate. În momentul de față este o incertitudine legată de momentul deschiderii, dacă se va da drumul anul acesta sau la începutul anului viitor. Mai sunt detalii de pus la punct și, în funcție de ce va mai permite vremea în luna decembrie, să se lucreze. Este cu un an de zile înainte, au termen decembrie 2022 să realizeze acest Tronson II și  aproape a fost terminat cu un an înainte”, este declarație făcută de președintele Consiliului Județean la sfârșitul lunii noiembrie.

Tot legat de investiții la infrastructură, consilierii județeni au avut de aprobat și un proiect de hotărâre cu privire legat de aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții „Construire pod nou din beton aramat pe DJ 546 E, comuna Oporelu, km 12 + 600”. Legat de acest obiectiv, Marius Oprescu a spus: „Pentru podul de la Oporelu finanțarea este din bugetul local al județului Olt. Încă nu avem banii, bineînțeles, am aprobat indicatorii, sperăm ca anul viitor, când construim bugetul, în baza hotărârii de astăzi (joi, 25 noiembrie n.r.), să și prindem baniiși să realizăm acest pod”.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți