22.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Descinderi în Olt la persoane bănuite de deținere ilegală de arme

- Advertisement -

Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Inspectoratului General al Poliției Române coordonează miercuri o acțiune, la nivel național, privind nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, în cadrul căreia vor fi efectuate 26 de percheziții domiciliare. 11 dintre aceste descinderi sunt într-un dosar privind scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute ilegal, și au loc în cinci județe, printre care și Olt.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor de caz, cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor teritoriale de profil, efectuează 11 percheziții domiciliare, în județele Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți și Suceava, pentru scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute ilegal”, arată un comunicat remis de IGPR.

Potrivit aceleiași surse, tot sub coordonarea DAESP, polițiștii structurilor teritoriale de profil din cadrul inspectoratelor de poliție județene Prahova, Arad, Ilfov, Cluj, Vrancea, Brăila și Gorj efectuează 15 descinderi domiciliare, pentru administrarea probatoriilor, din dosarele penale instrumentate ce au ca obiect săvârșirea infracțiunilor la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase.

Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor criminaliști ai Institutului Național de Criminalistică și al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române și Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Ilfov. „Perchezițiile desfășurate vizează administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate la nivelul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, se mai precizează în comunicat.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți