15.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bătrân de 80 de ani, din Dăneasa, arestat după ce a agresat cu o cârjă un bărbat de 56 de ani, pe care apoi l-a înjunghiat

- Advertisement -

Un bărbat, în vârstă de 80 de ani, din satul Berindei al comunei Dăneasa, a fost arestat preventiv miercuri de magistrații Tribunalului Olt, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, după ce înainte cu o zi a avut un conflict spontan cu un consătean de 56 de ani, pe care l-a lovit cu o cârjă, apoi l-a înjunghiat cu un cuțit. Procurorii Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt spun că inculpatul și-a recunoscut fapta, însă le-a declarat acestora că victima l-ar fi lovit înainte cu un băț în zona capului.

Bărbatul de 80 de ani, din Dăneasa, a fost reținut de anchetatori în noaptea de 15 spre 16 februarie, în jurul orei 02:40.

„În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 15 februarie, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul G.N., în timp ce se afla în curtea locuinței sale din comuna Dăneasa, a lovit-o pe persoana vătămată D.I., un bărbat în vârstă de 56 de ani, cu o cârjă din lemn, în zona capului și a mâinii stângi, după care a înjughiat-o cu un cuţit în zona toracelui,  provocându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 30 – 35 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. De precizat că victima, în după-amiaza aceleiași zile, îl transportase cu căruţa pe inculpat pe raza oraşului Drăgăneşti Olt, iar la întoarcere, la locuinţa inculpatului, i-a solicitat acestuia să-i plătească suma de 50 de lei, cu titlu de contravaloare a transportului, însă, inculpatul s-a enervat şi l-a agresat fizic. Fiind audiat, inculpatul G.N. a recunoscut circumstaţiat săvârşirea faptei, învederând că, în prealabil, persoana vătămată l-a lovit cu un băţ în zona feţei”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul Olt.

Miercuri, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă, solicitarea procurorilor Parchetului Olt fiind admisă şi, în consecinţă, s-a dispus arestarea preventivă a bătrânului de 80 de ani, din Dăneasa, pe o perioadă de 30 de zile, până pe 17 martie, inclusiv. Decizia instanței de judecată nu este definitivă, putând fi contestată, însă până joi după-amiaza nu se depusese nicio contestație.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți