17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Casă din Găneasa, cuprinsă de flăcări. Acoperișul și două camere de locuit au fost afectate

- Advertisement -

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în marți dimineață, în satul Dranovățu al comunei Găneasa, pentru a stinge un incendiu ce a izbucnit la o locuință. Flăcările au afectat în calea lor zece de metri din acoperișul casei, precum și două camere de locuit.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că la sosirea echipajelor de salvatori incendiul se manifesta la nivelul acoperișul și la tavanele din două camere de locuit.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore. În urma incendiului au ars aproximativ 40 de metri de acoperiș și tavanele din două camere de locuit, pe circa 20 de metri pătrați”, a spus reprezentantul ISU.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat, spun pompierii care au efectuat cercetările la fața locului.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nefericite, salvatorii din cadrul ISU Olt au pentru populația județului următoarele recomandări: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți