16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Evenimentul cultural „Carul cu flori” de la Giuvărăști, la a șaptea ediție

- Advertisement -

Centrul Județean de Cultură și Artă din cadrul Consiliului Județean Olt, prin Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Giuvărăști, organizează în data de 17 aprilie, Ziua Floriilor, cea de-a șaptea ediție a Festivalului-concurs de muzică populară „Carul cu flori”.

Scopul evenimentului cultural este descoperirea și promovarea tinerilor interprți de muzică populară vocală și instrumentală, precum și stimularea interpreților de muzică populară instrumentală la caval, fluier, ocarină, vioară, acordeon, țambal, cobză și nai.

Potrivit organizatorilor, pot participa la festivalul folcloric tineri interpreți de muzică populară vocală și instrumentală care nu au mai participat la alte concursuri de gen și au obținut marele premiu sau locul I, pentru soliștii vocali limita de vârstă fiind de 18 ani, iar pentru soliștii instrumentiști, limita este tot vârsta majoratului. Înscrierea se face la Centrul Județean de Cultură si Artă Olt, Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, până la data de 10 aprilie 2022, telefon: 0763.236.995 sau 0772.078.514; e-mail: cjcaolt@gmail.com.

„Fiecare concurent va prezenta două melodii de factură ritmică diferită. Costumul popular este obligatoriu și juriul va puncta în special autenticitatea locală și specificul zonal. Prezența concurenților va fi în data de 17 aprilie, ora 10:00, la Căminul Cultural Giuvărăști pentru repetiția cu taraful, pregătit pentru acompaniament. (…)”, mai spun organizatorii.

Concursul propriu-zis este programat a începe la ora 16:00, iar cei mai buni dintre participanți vor fi, bineînțeles, recompensați, valoarea premiilor în bani care se vor acorda fiind de 3.600 de lei. La secțiunea muzică populară – solist vocal, unde se va acorda și trofeul, premiile acordate sunt: marele premiu – 600 de lei; premiul I – 500 de lei; premiul II – 400 de lei; premiul III – 300 de lei; mențiune I – 200 de lei; mențiune II – 100 de lei, iar la muzică populară instrumentală premiile sunt: I – 500 de lei; II – 400 de lei; III – 300 de lei; mențiune I – 200 de lei; mențiune II – 100 de lei. Vor fi și premii speciale pentru autenticitate, costum, originalitate, popularitate, iar organizatorii Festivalului „Carul cu flori” vor acorda diplome de participare și de premiere, precum și alte premii speciale.

În timpul prezentării galei laureaților, organizatorii vor asigura microrecitaluri de muzică populară cu interpreți invitați speciali, cunoscuți ai genului. Anul acesta, vor urca pe scenă tinerele talente Alexandra Andrei, Geanina David, precum și artiștii Ion Popa, Gabriel Zăvoeanu, acompaniamentul muzical pentru aceștia, dar și pentru concurenți, fiind asigurat de Orchestra Ansamblului „Doina Oltului”, alături de dirijorul Cristian Dumitru.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți