16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Armei, sărbătorită de conducerea Jandarmeriei Olt și autorități. Au fost avansați zece jandarmi

- Advertisement -

Sala de festivități a Școlii de Poliție Slatina a găzduit vineri ședință omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române, instituție care pe 3 aprilie 2022 sărbătorește 172 de ani de la înființare. Cu această ocazie, zece jandarmi au fost avansați în grad, înainte de termen.

Florin Homorean, prefect de Olt, Ionuț Ivan, vicepreședinte Consiliul Județean Olt, Alexandru Berechet, viceprimar municipiul Slatina, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt colaborează și cooperează pentru îndeplinirea atribuțiilor, au ținut să fie prezenți la eveniment, alături de colonel Emanuel Botan, comandantul IJJ, și cei doi adjuncți ai săi, colonel Marin Boată și colonel Cristinel Milcu.

„Pe timpul ședinței au fost evocate momentele importante din dezvoltarea instituției și au fost transmise mesaje de apreciere din partea domnului prefect, inspectorului general al Jandarmeriei Române, precum și din partea inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Totodată, acest moment de sărbatoare a oferit prilejul aprecierii pentru trei subofițeri care au acționat cu profesionalism și au contribuit la salvarea unei vieți, la finele anului trecut”, a declarat Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Cu acest prilej au fost avansate în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, patru ofițeri, un maistru militar și cinci subofițeri. „Pentru orice militar, avansarea în gradul următor reprezintă un semn de prețuire a efortului constant și devotamentului față de instituție, precum și o doză pozitivă de energie și hotărâre, pentru viitor”, a spus colonel Emanuel Botan, comandantul IJJ.

Totodată, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armei, o parte din personalul Jandarmeirei Olt a fost recompensat, conform regulamentelor militare, pentru modul exemplar în care și-au desfășurat activitatea. „Le transmitem felicitări și mulțumim, pe această cale, fiecărui jandarm care își desfășoară activitățile, cu simț al datoriei și al devotamentului față de comunitate, în fiecare zi. Cu această ocazie, în numele jandarmilor olteni, comanda inspectoratului vă transmite gânduri de sănătate și vă asigură că vom fi la fel de implicați și responsabili în asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în zona de competență!”, a fost mesajul transmis de conducerea IJJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți