16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

75 noi locuri de muncă create la noua hală a Vimetco Extrusion din Slatina. Președintele CJ Olt, prezent la inaugurare

- Advertisement -

O nouă linie de extruziune a fost lansată la Vimetco Extrusion, parte a companiei ALRO Slatina, iar la inaugurarea ce a avut loc vineri, 23 septembrie, a fost prezent și Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, care a spus că această investiție asigură 75 noi locuri de muncă și dă un puternic semnal de stabilitate pentru economia locală.

„Evenimentul de astăzi are o semnificație puternică pentru comunitatea locală. Dincolo de cele 75 de locuri de muncă pe care ALRO le înființează, cu ocazia lansării noii linii de extruziune, momentul organizat de dumneavoastră dă un puternic semnal de stabilitate și mai alungă din temerile legate de viitorul ALRO în economia locală și națională. Istoria companiei ALRO se identifică cu istoria municipiului Slatina. Așadar, pentru Slatina, ALRO înseamnă, în primul rând, tradiție, dar și prosperitate și profesionalism. ALRO și Slatina au evoluat împreună și sper să meargă împreună pe același drum al dezvoltării și modernizării. Felicitări pentru noua investiție, care constituie garanția a noi locuri de muncă în județul nostru și reconfirmă poziția de top a ALRO în industria națională!”, a declarat președintele CJ Olt care a fost prezent la eveniment.

Din cauza crizei energetice, încă de la sfârșitul anului trecut uzina de aluminiu ALRO de pe platforma industrială a municipiului Slatina are mari probleme. Trei hale din cele cinci de Electroliză au fost închise la începutul acestui an, așa cum s-a decis în ședința Consiliului de Administrație din 27 decembrie 2021. Funcționând din anul 1965, hala 9 a fost prima închisă, apoi au urmat și halele cu numerele 7 și 8. În prezent, sute de oameni, angajați ai ALRO, sunt în șomaj tehnic, pentru a găsi totuși o rezolvare a acestei situații sindicaliștii fabricii, sprijiniți și de colegi din țară, participând la mai mult proteste ce au avut loc atât la Slatina, cât și în municipiul București, în fața Guvernului României, dar și a mai multor sedii de ministere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți