14.1 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

A fost semnat contractul de elaborare a proiectului tehnic pentru obiectivul de investiții „Varianta de ocolire Corabia”

- Advertisement -

Unul dintre cele mai importante jaloane pentru dezvoltarea infrastructurii din orașul de la Dunăre, Corabia, a fost marcat luni, 20 februarie, la sediul Primăriei, având în vedere că a fost desemnat câștigătorul pentru contractul privind elaborarea proiectului tehnic pentru obictivul de investiții „Varianta de ocolire Corabia”. Câștigător a fost desemnat o firmă turcească, contractul fiind semnat de reprezentanții acesteia și inginerul Iulică Oane, primarul localității.

„Azi, la Primăria Corabia, a fost marcat unul dintre cele mai importante jaloane pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din orașul nostru. În urma licitației internaționale de achiziție publică organizată de primărie și a soluționării contestatiilor, a fost desemnat câștigătorul pentru contractul privind «Elaborare Studiu de Fezabilitate, PUZ, realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (PAC), obținere Autorizația de Construire (AC) și elaborare Proiect Tehnic pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Corabia». S-a semnat contractul cu firma câștigătoare, INPRO Muhendislik Muşavirlik Anonim Șirketi, de către reprezentanții acesteia și primarul Iulică Oane”, se precizează într-un comunicat remis de reprezentanții administrației publice locale.

Contractul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și are valoarea totală de peste 6,8 milioane de lei.

Proiectul inițiat de edilul Iulică Oane, „Varianta ocolitoare a orașului Corabia”, a fost propus la finanțare, la începutul lunii decembrie a anului 2021, în cadrul Programului Operațional Transport 2021 – 2027, în Axa 2 – „Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială”. Lungimea estimată a variantei ce va ocoli orașul de la Dunăre este de 10,8 kilometri, iar costul estimat al investiției este de 18,5 milioane de euro. Sursa de finanțare este reprezentată de fondurile externe nerambursabile.

La începutul lunii martie a anului trecut, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, primarul orașului Corabia a semnat Protocolul de colaborare pentru demararea proiectului de infrastructură „Varianta de ocolire a orașului Corabia” între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și autoritățile locale.

Foto: Intrarea în orașul Corabia dinspre municipiul Caracal

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți