3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Senatorul liberal Voiculescu anunță schimbări la Programul „Casa Verde”, derulat în acest an

- Advertisement -
Liviu Voiculescu, senator și președinte PNL Olt, anunță că Programul „Casa Verde” vine anul acesta, în întâmpinarea celor ce aplică pentru finanțare de la stat în vederea instalării de sisteme fotovoltaice destinate generării de energie electrică din surse ecologice, cu câteva modificări.
Potrivit parlamentarului liberal, sistemele fotovoltaice se vor instala doar la adresa din buletin, garanția Programului „Casa Verde” va fi asigurată de către instalatori după o preanaliză a documentelor depuse la dosarul de finațare și, alături de instituții publice, spitale, unități școlare și preșcolare, în anul 2023 se vor putea înscrie în program și parohiile.
Finanțarea va fi ca și până la această dată în limita sumei de 20.000 de lei, banii fiind alocați de Administrația Fondului pentru mediu, mai spune senatorul PNL de Olt.
„Finanţarea se va acorda, așa cum se întâmplă și în prezent, în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei. Suma finanţată de Administrația Fondului pentru Mediu se va scădea de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa va fi suportată de către beneficiarul final, din surse financiare proprii”, a declarat liberalul Liviu Voiculescu.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți