14.1 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorii PSD de Olt Stănescu și Mirea, printre inițiatorii unui proiect de lege care prevede organizarea și exploatarea jocurilor de noroc

- Advertisement -

Paul Stănescu și Siminica Mirea, senatori PSD de Olt, alături de alți parlamentari ai județului, sunt semnatari ai unei propuneri legislative pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Proiectul de lege, al cărui stadiu este în lucru la comisiile permanente ale Senatului, a fost inițiat ținând cont că în ultima vreme a crescut alarmant numărul adulților și minorilor dependenți de jocurile de noroc, fenomenul devenit unul îngrijorător punând în pericol viitorul familiilor din țară.

„Acest fenomen, care distruge viețile multor concetățeni, este cu atât mai îngrijorător, cu cât spațiile în care se poate juca sunt amplasate aproape peste tot, în zone cu vad comercial și trafic pietonal intens, iar asta le face extrem de atrăgătoare pentru clienții lor. fenomenul adicției de jocuri de noroc nu este încă suficient crescut în România, statisticile nefiind atât de actuale pe cât ne-am dori. Experiența altor state europene, cu privire la protejarea consumatorilor, în special a celor minori și vulnerabili, ne arată că localizarea sălilor de jocuri, în afara limitelor de circulație intensă scade numărul de jucători”, a declarat parlamentarul social democrat Paul Stănescu.

Prin proiectul legislativ inițiat se vrea o localizare exactă a spațiilor în care se pot desfășura activități de acest gen, constituind, totodată, și o măsură de prevenire a dependenței de jocurile de noroc. Intervențiile legislative ale politicienilor vizează instituirea mai multor interdicții, impunerea de condiții suplimentare privind licențierea și autorizarea, precum și măsurile coercitive corespunzătoare.

„Se dorește ca spațiul propus pentru locurile cu jocuri de noroc să fie situat la cel puțin 50 metri de limita teritorială a orașului, municipiului sau a comunei, inclusiv a municipiului București. De asemenea, spațiul propus să nu fie situat la mai puțin de 300 metri de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și alte asemenea, sau în incinta acestora. Se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care, datorită amplasării, ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes, cum ar fi intrarea în imobile, pasaje pietonale, spații ale mijloacelor de transport în comun etc. În localitățile cu mai puțin de 5.000 locuitori, nu se poate acorda autorizație de exploatare a jocurilor de noroc. Prevederile nu se aplică spațiilor în care se desfășoară jocurile loto tradiționale și la distanță, noroc, noroc plus și super noroc, expres și lozuri”, a spus senatorul PSD de Olt Siminica Mirea.

Nerespectarea prevederilor constituie contravenție și se sancționează, cu amendă, de la 50.000 lei până la 100.000 lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți