15.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

O jumatate de tona de peste mort, gasit in lacul de la Parscoveni

- Advertisement -

De dimineata, pe la 06:00-07:00, m-au sunat baietii si mi-au spus ca au murit pestii in masa. Nu stiu care este cauza acestui incident. Este greu de spus. Azi noapte am inteles ca a plouat torential in zona si este posibil sa aiba legatura cu ce s-a intamplat. in urma cu cateva luni a fost un incident de mediu in zona si este posibil ca si asta sa aiba legatura cu incidentul. Este usor sa fac trimitere la o cauza, dar mai bine sa asteptam rezultatul probelor prelevate. S-au luat probe de apa si probabil in cateva zile vom afla ce s-a intamplat, a spus proprietarul baltii.

Reprezentantii Garzii de Mediu Olt, Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt, Directiei Sanitar-Veterinare si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt s-au deplasat la fata locului si au prelevat probe pentru a stabili cauza mortalitatii piscicole. Cei de la Apele Romane au venit si au luat probe de apa, iar cei de la DSV urmeaza sa faca o analiza a pestelui mort. Daca se constata ca pestele a fost contaminat cu substante periculoase, atunci el va fi distrus, ne-a declarat Dan Dogaru, comisar in cadrul Garzii de Mediu Olt.
Specialistii spun ca este posibil ca pestii sa fi murit din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, dar nu exclud nici varianta unei poluari accidentale, mai ales ca in zona au mai fost semnalate probleme de acest gen. in urma cu trei luni, o firma din Bals a deversat la fosta societate Agromec Olari o substanta toxica, soda caustica. A fost neutralizat, s-a adunat substanta, s-a astupat canalizarea care venea de la Agromec, pentru ca substanta venea pe canalizare pana in vale, si s-a inchis litigiul asta. Nu stiu acum ce s-a intamplat. Nu ma pot pronunta. Sa asteptam rezultatul analizelor , ne-a declarat Gelu stefanica, primarul comunei Parscoveni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți