19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Politistul Marius Veteanu a facut inchisoare nevinovat?

- Advertisement -

Rasturnare de situatie in cazul politistului Marius Veteanu, arestat in septembrie 2010 sub acuzatia de aderare la un grup infractional organizat specializat in camatarie si santaj. Desi a stat aproape noua luni dupa gratii, politistul nu a fost recunoscut de niciuna dintre victimele din dosar. Miercuri au dat declaratii si ultimele doua parti vatamate, sotii Florentina si Mihai Teodorescu, principalele victime ale gruparii conduse de Constantin Enache, zis si Mafiotu. sedinta s-a tinut cu usile inchise, partile vatamate fiind audiate aproape noua ore, timp in care au trebuit sa raspunda la intrebarile puse de completul de judecata, de procuror, de avocati dar si de inculpati. Daca initial cei doi soti l-au recunoscut pe Marius Veteanu de pe o plansa fotografica, miercuri, acestia au revenit asupra declaratiei afirmand ca l-au confundat. Fata de domnul Veteanu ambele parti vatamate au spus ca s-au aflat in eroare atunci cand l-au recunoscut din plansa fotografica, ne-a declarat avocatul Iancu Tanasescu.
Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul jandarmului Nelu Cosma. Sotii Teodorescu au declarat ca sunt prieteni de familie cu jandarmul si ca nu au fost amenintati de acesta.
in ceea ce il priveste pe politistul Claudiu Pata situatia este diferita. Una dintre cele doua parti vatamate a spus ca a aflat de la parintii sai ca domnul Pata l-a insotit intr-o zi pe domnul Enache in comuna Poboru, la domiciliul acestora. Dar, aceasta a declarat ca domnul Pata nu a coborat din masina cand domnul Enache a discutat pe un ton amenintator cu parintii sai. Crede ca era domnul Pata. Noi insa vom dovedi cu acte ca atunci cand se reclama situatia aceasta domnul Pata era internat in spital, a mai adaugat avocatul Tanasescu.

Vor sa fie judecati in libertate

Dupa audierea principalelor victime din dosar, toti inculpatii, care sunt arestati, au depus cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, motivate de faptul ca partile vatamate au fost audiate si nu mai exista posibilitatea influentarii acestora. De asemenea, mai multi dintre inculpatii cercetati in stare de libertate au solicitat inlocuirea masurii preventive de a nu parasi orasul cu aceea de a nu parasi tara. Instanta urmeaza sa se pronunte astazi in legatura cu aceste cereri.
Pe 15 septembrie 2010, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova au organizat 18 perchezitii domiciliare in Slatina si in comuna Brebeni in urma carora 14 persoane au fost retinute pentru audieri. Potrivit procurorilor DIICOT, in sarcina membrilor gruparii s-a retinut savarsirea infractiunilor de santaj si constituire a unui grup infractional organizat, specializat in camatarie. Pentru atragerea victimelor, liderul gruparii, Enache Constantin, zis Mafiotul, le promitea acestora acordarea de imprumuturi fara garantii si cu dobanda avantajoasa, respectiv 10-20% pe luna. Dupa contractarea imprumutului, dobanzile pretinse ajungeau insa la 100-300 % pe luna. Victimele erau constranse sa intocmeasca inscrisuri olografe din care sa rezulte ca au imprumutat sume mult mai mari, sau sa incheie acte notariale, respectiv contracte de imprumut sau de vanzare – cumparare. Astfel, membrii grupului infractional au deposedat mai multe victime de bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea acestora sau a unor rude apropiate. Potrivit aceleiasi surse, prejudiciul cauzat de catre gruparea condusa de Enache Constantin depaseste suma de 1.000.000 Euro. Cazul a fost instrumentat de procurorii D.I.I.C.O.T. impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova cu sprijinul luptatorilor din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți