14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

si primarul din Teslui a picat bacalaureatul

- Advertisement -

Primarul Spiru Radulet s-a inscris in urma cu trei ani, la varsta de 55 de ani, la Colegiul National Agricol Carol I din Slatina, pentru a urma clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a, forma de invatamant frecventa redusa, dupa ce primele clase de liceu le-a facut la seral. La Carol I a optat pentru specialitatea tehnician in activitati economice. Din nefericire, la examenul de bacalaureat nu a obtinut media generala minim 6, asa ca va trebui sa repete examenul in sesiunea a doua. La limba si literatura romana a obtinut nota 2,85, la limba moderna, in cazul sau franceza, a obtinut calificativele B1-A1-A2-B1-A2, la disciplina obligatorie a profilului – matematica – a obtinut nota 2,55, la disciplina la alegere – geografie – a obtinut cea mai mare nota – 6,9, iar la competentele digitale s-a pricopsit cu calificativul utilizator nivel mediu. Din pacate, geografia la care s-a priceput cel mai bine nu l-a ajutat sa castige din prima incercare pariul pe care spune ca l-a facut cu o persoana anume. Contactat telefonic ieri, edilului nu i-a cazut bine intrebarea noastra referitoare la acest moment din viata lui. A, credeam ca ma intrebati de altceva. Ce sa va spun? Am facut un pariu cu cineva ca termin liceul la 60 de ani. Liceul l-am terminat, dar n-am luat bacalaureatul. Asta e, a spus Spiru Radulet. intrebat ce subiect i-a cazut la limba si literatura romana, primarul comunei Teslui a ocolit raspunsul. Ai, dom’le, nu stiti ce subiecte au picat? Vreti sa faceti acum cu mine analize de-astea? Ce mi-a cazut am scris acolo si gata. N-am facut nici un aranjament, a comentat Radulet.

Viata unui licean intarziat

Desi nu are la baza liceul, primarul din Teslui a ocupat nu doar posturi conforme cu pregatirea lui profesionala, ci si posturi pentru care ar fi trebuit sa aiba liceul terminat. Nascut in 1953, in Teslui, Spiru Radulet absolvit scoala generala in 1968. A urmat apoi scoala profesionala C.F.R. – Pitesti in perioada 1968-1971, apoi scoala Militara de Maistri Militari de Marina. intre anii 1971-1972 a fost lacatus-mecanic la C.F. in cadrul I.P.M.P.B.- Pitesti.
Din 1975 si pana in 1990, Radulet a fost cadru activ la M.Ap.N., in UM – 02173 Giurgiu, fiind pe rand mecanic-sef pe o nava de lupta si maistru mecanic la atelierul de reparatii a navelor de aprovizionare. in 1990 a fost trecut in rezerva, la cerere.
Vreme de patru ani a fost tehnician de aprovizionare la Agromec Teslui. intre 1994 si 1997, Spiru Radulet a fost sef de detasament la Corpul Gardienilor Publici Olt, iar din 1997 pana in 2008 a ocupat postul de agent agricol in cadrul Primariei Teslui. Acest curriculum vitae nu se afla postat pe site-ul primariei. Nu conteaza: noi ii tinem pumnii pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. I-am promis asta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți