Manifestarea va avea loc, incepand cu ora 12.00, pe esplanada din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, unde 60 de participanti, elevi ai claselor a IV-a de la scoala Constantin Brancoveanu, isi vor exersa inzestrarile sportive. Aceasta saptamana a mobilitatii este o oportunitate pentru toate autoritatile locale de a oferi spijinul lor cetatenilor si de a se implica in luarea unor decizii privind mobilitatea urbana durabila, respectiv de a crea piste pentru biciclete, de a mari spatiile destinate activitatilor sportive si, in general, activitatilor si miscarii in aer liber. Actiunile organizate cu ocazia acestui eveniment nu trebuie sa fie doar niste actiuni civice la nivel de administratie locala pentru combaterea poluarii atmosferice sau a zgomotului, ci si de imbunatatire a calitatii vietii in mediul urban, oferind o alternativa viabila pentru mobilitatea totala a cetatenilor, declara directorul APM Olt, Dorel steomlega.
Manifestarile de anul acesta, derulate sub genericul Ziua Mobilitatii Europene, au tema Mobilitate alternativa, semnificand un indemn adresat oamenilor sa participe la diferite activitati care sa promoveze miscarea in aer liber, activitatile sportive, dar si alegerea unor modalitati de transport nepoluante. Totodata, tema pune accent pe efectele daunatoare pe care tendintele actuale din transportul auto urban le au asupra sanatatii umane, dar are ca scop si incurajarea autoritatilor locale sa promoveze alternative la folosirea automobilelor si sa evidentieze impactul pozitiv al acestor alternative asupra sanatatii populatiei si asupra mediului inconjurator.
Primele manifestari in cadrul Saptamanii Mobilitatii Europene s-au desfasurat in aprilie 2002 la Bruxelles, fiind organizate de Comisia Europeana in scopul de a constientiza publicul in privinta factorilor agresivi pentru mediu, primul dintre acestia fiind traficul auto urban.
Mobilitate europeana pe role autohtone la Slatina
- Advertisement -
- Advertisement -