19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pe Valcov nu poti sa-l invingi decat daca dispare!

- Advertisement -

Daca supararea conservatorilor culmineaza cu retragerea din alianta, USL-ul se destrama, iar candidaturile comune anuntate pana acum pentru consiliile judetene si municipiile resedinta de judet pica. Despre un astfel de posibil scenariu si nu numai am stat de vorba cu Mihai Turcitu, presedintele PC Olt, un personaj politic care evita declaratiile sforaitoare, dar nu se sfieste sa spuna lucrurilor pe nume.

Mai exista PC la Olt? Nu se vede, nu se-aude, nu se misca…
Sigur ca existam, chiar daca nu prea ne-am facut auziti. Am reusit pana acum sa ne facem organizatii in 92 dintre localitatile din judet.
Aveati la un moment dat un posibil candidat pentru Primaria Slatina, care s-a prezentat si si-a prezentat intentiile intr-o conferinta de presa, dupa care a disparut. Nu prea e ceva caracteristic pentru un politician care tinteste o functie, ce s-a intamplat?
Adrian Motorga a fost o vreme plecat in strainatate, poate de aceea a fost mai putin vizibil. Oricum, intr-un municipiu portocaliu, cum este Slatina, unde sondajele au aratat ca Darius Valcov ar fi votat de 77% din cei intervievati, e greu sa te impui, dar sondajele au aratat ca reprezentantul nostru s-a situat foarte aproape de ceilalti. Ca partide procentele au fost de 15% pentru PSD, 14% pentru PNL si 11% pentru PC. Eu nu cred in sondaje, dar la o astfel de diferenta, lupta pentru Primaria Slatina este o lupta cu morile de vant. Noi vom sustine candidatura lui Marius Oprescu dar, realist vorbind, nu cred in sansele sale. Pe Valcov il bati numai daca dispare.
Sunteti parte din USL-ul local, dar cu toate acestea, din exterior pare ca sunteti cantitate neglijabila pentru colegii de alianta. Cand presedintele PSD Olt vorbeste de colegii din USL il aminteste pe Ioan Ciugulea, seful PNL Olt, si invers. Unde se afla de fapt presedintele PC Olt in aceasta ecuatie?
Nu se pune problema ca am fi ignorati, avem locul nostru in aceasta alianta.
Ce si-a propus organizatia pe care o conduceti pentru alegerile locale de anul viitor, v-ati stabilit o tinta?
Cu siguranta. Nu vom ramane cu un primar si 32 de consilieri locali cat avem acum, cred sincer, pe baza unor date reale, ca vom avea intre 4 si 7 primari si peste 120 de consilieri locali.
La nivel central lucrurile par sa fie destul de tensionate. Presedintele partidului din care faceti parte si-a exprimat nemultumirea fata de anuntul liderilor PSD si PNL in ceea ce priveste sustinerea USL pentru Sorin Oprescu la Primaria Bucuresti, afirmand ca PC are un alt candidat. Daca in final se va decide ca, pentru Bucuresti, fiecare partid sa mearga cu candidatul sau, este posibil ca acest exemplu sa fie urmat si in teritoriu, lucru care ar duce practic la destramarea USL?
E prematura o astfel de discutie, eu sper ca lucrurile se vor calma. USL nu poate functiona fara PC si sunt convins ca pana la urma se va gasi o solutie, la masa dialogului. Presupunand totusi ca un astfel de scenariu cu liste proprii ar fi totusi posibil, noi am vrea sa ne incercam sansele chiar daca Oltul este un judet rosu cu un municipiu portocaliu. Sunt convins ca am avea rezultate foarte bune.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți