3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jonglerii pe langa lege

- Advertisement -

Ambele hotarari ale Consiliului Local Scornicesti au fost date in luna ianuarie a acestui an, terenul respectiv, desi prins in Hotararea de Guvern nr. 1355 din 2001, prin care este atestat domeniul public al judetului Olt, figurand in hotarari drept omis din inventarul terenurilor ce apartin domeniului public si privat al orasului Scornicesti. Ce s-a omis in realitate este faptul ca terenul respectiv apartine scolii Chiteasca din satul cu acelasi nume, component al orasului Scornicesti. Un alt aspect neglijat de factorii de decizie din fruntea Scornicestiului este acela ca exista prevederi legale clare privind bunurile din domeniul public, care nu pot fi instrainate, ci doar date in administrare, concesionate sau inchiriate. Nicidecum vandute.

Nu-i adevarat, sustine primarul

Primarul Constantin Nedelea sustine ca terenul nu a fost niciodata al scolii si afirma ca totul s-a facut legal, desi documentele dovedesc contrariul.
Este de fapt un teren vecin cu cel al scolii, nu are nici o legatura cu curtea scolii. Daca va spun ca nu-i asa… S-a vandut acel teren si s-a dat si o cale de acces, patru sau cinci metri, din curtea scolii. scoala are o curte destul de mare si trebuia sa-i dam acces omului. si daca nu-i dadeam noi, se ducea in instanta si obtinea servitute, tot aia era. S-a aprobat in Consiliul Local, e totul pe lege, chiar daca s-a dat din terenul scolii, este proprietate privata, care-i problema? Terenul care s-a vandut nu a apartinut niciodata scolii. Nu l-am vandut eu, nu am luat eu banii, a fost totul legal. Hotararea de Consiliu Local este legala si corecta, a primit viza de legalitate, nu s-a contestat nimic in termenul legal. in contencios nu mai poate fi atacata, sustine primarul Constantin Nedelea.

Mai are sa vanda terenul cimitirelor si sufletele oamenilor!

Printre cei care sustin ca terenul a fost intotdeauna al scolii se numara si Catalin Davidescu, fost consilier local si presedinte al Comisiei de invatamant, cultura si sport la Scornicesti pana in luna mai a anului trecut.
in ianuarie 2010, in sedinta de consiliu local al orasului Scornicesti primarul Constantin Nedelea a pus pe ordinea de zi cateva proiecte privind vanzarile de terenuri, printre care si un teren din centrul orasului Scornicesti in vederea cumpararii lor de catre oameni de afaceri locali. in acel moment eu, in calitate de consilier local, am solicitat inventarul terenurilor din domeniul public si privat al orasului. N-au putut sa mi-l prezinte, desi exista o instiintare trimisa de Prefectura sa nu se mai faca nici un fel de vanzare pana nu se termina acest inventar. in procesul verbal s-a specificat faptul ca nu au putut prezenta inventarul, pentru ca am propus scoaterea proiectelor de pe ordinea de zi pana la prezentarea acestuia. Au urmat cateva luni in care nu s-a prezentat inventarul, desi l-am solicitat la fiecare sedinta. in luna mai mi-am incheiat mandatul de consilier local si presedinte al Comisiei de invatamant, cultura si sport, iar in luna iunie, la prima sedinta la care nu am mai participat, au adoptat o hotarare prin care au aprobat inventarul. Dupa cunostintele mele, acest inventar a fost facut neprofesionist, omitandu-se foarte multe lucruri si neconcordand cu Hotararea de Guvern 1355/2001, prin care a fost aprobata prima inventariere a domeniului public si privat din Scornicesti. Hotararea data in ianuarie 2011, prin care s-a vandut terenul scolii Chiteasca, din punctul meu de vedere este ilegala, terenul a apartinut dintotdeauna scolii. in acea hotarare prin care spun ca terenul a fost omis din inventar se comite un fals, terenul a fost si este al scolii, exista documente care dovedesc acest lucru. Din pacate, in orasul Scornicesti s-a vandut absolut tot, mai ramane de vandut terenul cimitirelor si sufletele oamenilor, a spus Davidescu.

Cumparatorul, o mai veche cunostinta

Omul de afaceri care a achizitionat terenul, unde si-a construit deja o hala pentru activitati agricole, este patronul unei societati care a beneficiat de mai multe contracte cu incredintare directa de la Primaria Scornicesti. Printre contracte se numara si demolarea unui WC din curtea unei scoli, operatiune platita din bugetul local cu aproape 200 de milioane de lei vechi.
Ce se va intampla mai departe, ramane de vazut. Chiar daca edilul Scornicestiului este de parere ca hotararea nu mai poate fi atacata in contencios, nulitatea absoluta a documentelor emise poate fi solicitata oricand de cei indreptatiti sa faca acest lucru.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți