Contractul a generat controale si anchete din partea mai multor structuri abilitate, ca si, in vremea din urma, tensiuni intre actuala conducere a spitalului si patronul Elcomex, Doru Mitrache, certuri care au culminat cu o plangere penala indreptata de Mitrache impotriva managerului Nicu Vladu. De la 1 ianuarie 2012, mesele pacientilor vor fi servite de catre spital. Spitalul se va ocupa de tot ce inseamna hrana, pentru ca blocul alimentar va redeveni in intregime responsabilitatea spitalului, a spus managerul unitatii sanitare. in plus, SJU va avea bloc alimentar nou prin reorganizarea acestuia intr-un spatiu nou. Locul unde functioneaza acum blocul alimentar va deveni spatiu pentru desfasurarea actului medical. Mesele pacientilor vor fi pregatite de personal al unitatii sanitare, a adaugat Vladu.
Factorii de conducere ai spitalului iau in calcul ca noul bloc alimentar sa functioneze in spatiul in care functioneaza acum spalatoria unitatii, urmand ca acest serviciu sa fie dat temporar unei firme private prin licitatie publica. Serviciul de spalatorie ar putea fi dat unei firme private prin licitatie pe SEAP, asta pentru un timp determinat. Daca vom muta blocul alimentar, va exista un timp mort de doua, trei luni in privinta spalatoriei. Or eu nu pot acoperi acest timp mort decat servindu-ma de serviciile unei firme private. Deci, nu este vorba de o externalizare, ci de un contract temporar de prestari servicii, a explicat Nicu Vladu.
La randul sau, primarul Slatinei, Darius Valcov, a declarat ca, din calculele facute, reiese faptul ca revenirea serviciului alimentar in cadrul spitalului ar aduce la bugetul unitatii sanitare economii de pana la trei miliarde de lei vechi lunar. Prin aceste economii, in trei luni s-ar putea acoperi costurile privind infiintarea noului bloc alimentar, a spus Valcov.
Initial, contractul de furnizarea a hranei bolnavilor incheiat intre spital si Elcomex a avut o valoare de 1,5 miliarde de lei vechi. Valoarea a crescut la foarte putin timp de la semnarea contractului cu peste 30%. in prezent, spitalul plateste in fiecare luna firmei private in jur de patru miliarde de lei vechi. Conducerea unitatii spitalicesti apreciaza ca, o data revenit acest serviciu sub administrare proprie, costurile cu hrana s-ar reduce cu 2,5 miliarde – 3 miliarde lei vechi pe luna.
Serviciul de hrana pentru pacienti revine sub umbrela Spitalului Slatina
- Advertisement -
- Advertisement -