4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Soarta referendumului impotriva reorganizarii teritoriale se decide pe 6 decembrie

- Advertisement -

La sfarsitul lunii iunie, Consiliul Judetean Olt a adoptat, cu voturile majoritatii formate din PNL si PSD, un proiect de hotarare privind organizarea unui referendum impotriva desfiintarii judetului. Prefectura Olt a atacat hotararea in instanta, insa magistratii Tribunalului Olt au dat castig de cauza Consiliului Judetean. Recursul facut de Prefectura la decizia Tribunalului Olt se va judeca pe 6 decembrie, la Curtea de Apel Craiova.
in cateva judete ale tarii, instantele au decis, prin sentinte definitive, ca organizarea referendumului este legala. Daca situatia se va repeta si in ceea ce priveste Oltul, in ianuarie am putea fi chemati la urne.
in cazul suspendarii executarii hotararii Consiliului Judetean ca urmare a exercitarii controlului de legalitate in fata instantelor judecatoresti competente, data referendumului se stabileste ca fiind prima duminica dupa trecerea termenului de 20 de zile prevazut de art. 16 din Legea nr. 3/2000, calculat de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti si incetarea suspendarii hotararii Consiliului Judetean, se arata in hotararea CJ. Costul estimat al referendumului se ridica la patru miliarde lei vechi si va fi suportat din bugetul Consiliului Judetean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți