12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

teapa de sute de milioane marca Balbeck, Truica & Rotea

- Advertisement -

Luni dimineata, presedintele fundatiei, Ilie Chirita, a vrut sa le aminteasca celor trei colegi de afaceri ca, potrivit unui act aditional la contractul de inchiriere, acesta a fost reziliat pentru neplata chiriei si ca ei trebuie sa paraseasca hotelul. A vrut, dar n-a putut spune totul pana la capat, pentru ca s-a trezit cu paznici care i-au interzis accesul in hotel. Politia nu se baga. Asa ca tot ce-i ramane de facut fundatiei este sa se adreseze instantelor de judecata. Da, dar presedintelui Ilie Chirita ii spune inima ca nu va ajunge prea usor la dreptate, pentru ca unul dintre asociati, Catalin stefan Rotea, este nimeni altul decat fiul judecatorului Nicolae Rotea, fost presedinte al Judecatoriei Bals.

Povestea

Firma celor trei a inchiriat anul trecut hotelul Palace pentru o perioada de 10 ani contra sumei de 3.500 de euro pe luna. Contractul nr. 152 incheiat de SC Accredo Resort SRL cu Fundatia pentru Tineret a fost insa incalcat in multe randuri prin neplata chiriei, asa incat in momentul de fata sumele restante se ridica la circa 377 milioane de lei vechi, plus penalitatile. Nici gand sa plateasca ulterior fundatiei sumele lunare asupra carora s-a convenit sub semnatura si stampila. Contractul este in prezent reziliat, pentru ca, vazand ca cei trei asociati nu platesc, anul acesta intre parti a mai intervenit un act aditional la contract, care darama practic contractul si care obliga locatarul sa-si ia ce-i al lui si sa plece. Atata timp cat totul a fost prins sub semnatura si stampila nu inteleg atitudinea celor trei asociati, care refuza sa puna in executare un act asupra caruia reprezentantul firmei a convenit, se plange presedintele Fundatiei pentru Tineret.

Documente

Contractului de inchiriere incheiat anul trecut intre firma celor trei si Fundatia pentru Tineret nu-i lipseste nimic care sa-i faca pe chiriasi sa sicaneze gazda. Potrivit documentului, firma locatara trebuie sa plateasca chiria de 3.500 euro in perioada 1-5 a fiecarei luni, costurile facturilor la utilitati cazand tot in sarcina acesteia. Orice intarziere de plata peste termenele limita precizate va fi penalizata cu 0,5% pe fiecare zi calendaristica de intarziere, raportata la suma neonorata (…). in cazul refuzului primirii facturilor sau instiintarilor de plata, a neplatii integrale a chiriei si/sau a contravalorii utilitatilor in cel mult 10 zile calendaristice de la termenele limita de plata sau in cazul neplatii facturilor de penalitati de intarziere in cel mult 10 zile calendaristice de la data primirii lor din vina locatarului, locatorul este indreptatit sa rezilieze prezentul contract, de plin drept, fara alte formalitati suplimentare si fara interventia instantelor judecatoresti, aceasta clauza constituindu-se ca pact comisoriu de cel mai inalt grad, se arata in contract, un contract beton. Ei, as, si ce-i cu asta?, se va fi intrebat Balbeck de Slatina, un obisnuit al afacerilor murdare condamnat cu mai multi ani in urma pentru tainuire intr-un dosar privind furtul de masini.

Conciliere degeaba

Vazand ca nu-si onoreaza luni la rand obligatiile de plata, reprezentantii Fundatiei pentru Tineret s-au gandit sa mai dea o sansa locatarului rau-platnic. Astfel ca la inceputul lunii octombrie partile semneaza un fel de act aditional la contract, prin care firma datornica isi ia sarcina sa plateasca totul intr-un nou termen. Astfel, in conformitate cu procesul-verbal de conciliere directa nr. 118/5.10.2011, potrivit caruia reprezentantul SC Accredo Resort SRL recunoaste datoriile identificate ca fiind certe, lichide si exigibile, acesta trebuia sa onoreze cinci facturi in valoare totala de 22.707 lei in doua transe, pana la 10 octombrie 2011. Lucru care nu s-a intamplat. Nu s-au respectat nici prevederile acestui document. in conformitate cu punctele acestuia, noi trebuie sa calculam penalitati pentru intreaga suma, la valorile prevazute explicit in contractul de inchiriere. in baza aceluiasi proces-verbal, pentru ca nu si-a onorat obligatiile de plata, firma care a inchiriat spatiile hotelului trebuie sa achite Fundatiei pentru Tineret Olt daune in valoare de dublul sumei totale datorate. Prin reprezentantul sau legal, locatarul a fost de acord ca locatorul, adica Fundatia pentru Tineret Olt, in noile conditii defavorabile ei, sa procedeze, fara vreo instiintare sau anuntare prealabila, la intreruperea utilitatilor furnizate si la rezilierea de plin drept a contractului de inchiriere. Cu toate acestea, cei trei asociati refuza sa paraseasca hotelul, recurgand in momentul de fata la un abuz, declara Ilie Chirita.

Cine-i bagat la inaintare?

Semnatarul din partea firmei chiriase a tuturor documentelor incheiate cu Fundatia pentru Tineret, reprezentata in contract de directorul Marin Popa, nu este Martinescu, uns cu cateva alifii. si nici consilierul local Ioan Truica, ci fiul de judecator Catalin Rotea. Acesta si-a luat angajament dupa angajament pentru plata datoriilor nu doar in calitate de reprezentant al SC Accredo Resort SRL, ci si in nume personal.

Nascuta pentru castig sigur

De numele firmei Accredo Resort SRL se leaga un contract public derulat cu fonduri europene si care le-a adus celor trei asociati miliarde si miliarde de lei in doar cateva luni. Cum a aparut societatea, in ce conditii a castigat contractul si cu cat s-au pricopsit cei trei asociati – intr-una din editiile viitoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți