11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul UNPR Ion Toma: Am toata increderea ca din 2012 vor incepe lucrarile la centura ocolitoare a municipiului Slatina

- Advertisement -

Situatia centurii de ocolire a municipiului Slatina este una preocupanta atat pentru mine, cat si pentru toti slatinenii. Cu cat se realizeaza mai repede, cu atat va fi mai putina poluare in municipiu si cu atat vom avea mai multe argumente pentru a atrage investitori. Asa cum stim cu totii, construirea unei centuri de ocolire a muncipiului Slatina este de o deosebita importanta atat pentru fluidizarea traficului, pentru imbunatatirea calitatii vietii slatinenilor, care vor avea la dispozitie un aer mai curat in lipsa poluarii camioanelor, dar este mai ales importanta din punct de vedere economic. Este bine cunoscut ca o serie de mari producatori industriali isi desfasoara activitatea in municipiul Slatina: Alro Slatina, Alprom, Pirelli, Altur, TMK Artrom. Acesti investitori au mare nevoie de o centura de ocolire pentru a-si putea fluidiza fluxurile de transport. De asemenea, as dori sa reamintesc ca economia din Olt, dar si cea din Arges sau Dolj, sunt puternic afectate de lipsa unei centuri de ocolire. Pierderile sunt de ordinul milioanelor de euro daca stam sa calculam oportunitatile pierdute, precum si investitorii care poate aleg alte regiuni pentru a-si dezvolta afacerile, nemultumiti de lipsa infrastructurii.
Ce ati facut personal, ca senator de Olt, pentru a sustine finantarea si inceperea constructiei centurii ocolitoare a Slatinei?
Ca senator de Olt, sunt direct interesat de dezvoltarea municipiului nostru, iar centura ocolitoare este un element esential pentru normalizarea situatiei din Slatina. Personal, am discutat cu premierul Emil Boc si am primit asigurari ca aceasta investitie se va realiza. Exista un angajament ferm din partea premierului ca nu vom fi trecuti cu vederea. Mai mult, i-am adresat in aceasta saptamana doua interpelari ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, in legatura cu centurile ocolitoare ale Slatinei si Balsului. stiu ca doamna ministru este deschisa in legatura cu rezolvarea problemelor de infrastructura din judetul Olt. Ma intereseaza sa stiu de la sursa, care este stadiul procesului de aprobare a proiectului pentru centura de ocolire, cand s-ar putea realiza, in mod obiectiv, aceasta importanta investitie si daca exista posibilitatea ca acest obiectiv de investitii sa fie finantat prin Legea bugetului de stat pentru 2012. Am incredere ca raspunsul pe care il voi primi de la Ministerul Transporturilor va fi unul pozitiv si ca in 2012 vor incepe lucrarile pentru atat de necesara centura ocolitoare a Slatinei.
Primarul Slatinei a anuntat ca, daca nu se realizeaza centura, ia in calcul sa nu mai candideze anul viitor. Ce parere aveti despre acest anunt?
Eu sunt bucuros atunci cand politicienii Oltului, indiferent din partidul in care provin, incearca sa rezolve problemele judetului. stiu pe propria-mi piele cat de greu este sa te bati de unul singur la Bucuresti pentru binele judetului tau. Apreciez deci determinarea primarului Valcov in legatura cu realizarea centurii ocolitoare a Slatinei. Nu cred insa ca putem rezolva ceva pentru Slatina daca facem pe suparatii si apelam la santaj sentimental. Eu vreau sa ne pledam cu argumente si curaj cauza in fata guvernantilor de la Bucuresti. Eu sunt prin excelenta un om al constructiei si cred ca menirea politicienilor este de a lasa lucruri palpabile in urma. Centura Slatinei este una dintre prioritatile mele.
Ce mesaj aveti sa le transmiteti oltenilor in legatura cu centurile ocolitoare de la Slatina si Bals?
Vreau sa le transmit oltenilor ca ma voi bate cu toata puterea pentru ca de anul viitor sa inceapa executia centurii de ocolire atat la Slatina, cat si la Bals. Am toata increderea ca din 2012 vor demara lucrarile de constructie in cazul acestor majore proiecte de investitii pentru judetul nostru. imi voi utiliza toata energia si toata influenta pe care o am la Bucuresti pentru realizarea acestor obiective.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți