14.1 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Bercea Mondialu’ si bulibasa din Potcoava, cei mai bogati romi din Olt

- Advertisement -

Potrivit sursei citate, Bercea Mondialu’ se claseaza pe locul 9 in topul celor mai bogati romi din tara, cu o avere estimata la 3,7 milioane de euro, realizata din afaceri necurate, camatarie, santaj si spalare de bani.
Desi este foarte bogat, banii lui Bercea nu apar pe nicaieri pe hartie. El este actionar la doua firme falimentare, dintre care una nu a raportat niciodata situatia la Registrul Comertului. Societatile sale au toate caracteristicile unor firme-fantoma, menite sa acopere activitati ilegale. Teoretic, firma Bercea Mondialu SRL s-ar ocupa de intretinerea si repararea autovehiculelor, iar cealalta, Spalatorie SRL, ar fi o spalatorie de masini, scriu jurnalistii de la verticalnews.ro.
Relatiile din lumea justitiei si nu numai l-au protejat ani in sir pe interlop, care a reusit, impreuna cu membrii familiei sale, sa faca obiectul a peste 100 de dosare in ultimii cinci ani, majoritatea finalizate cu neinceperea urmaririi penale. Lucrurile s-au schimbat la inceputul acestui an, cand Bercea a fost arestat, in luna februarie, pentru tentativa de omor. Dupa arestarea sa, cercetarile asupra clanului Bercea s-au extins. in luna martie, mascatii au descins la palatele tiganesti din Slatina si Draganesti Olt, cercetarile vizand evaziunea fiscala si spalarea de bani. in urma perchezitiilor, au fost ridicate mai multe acte, bijuterii, precum si suma de 200.000 de euro.

Bulibasa din Potcoava, avere estimata la 2,1 milioane de euro

Ceva mai in josul clasamentului intocmit de verticalnews.ro se situeaza Mihai Toma, bulibasa la Potcoava, care ocupa pozitia 18. Potrivit sursei citate, averea estimata a acestuia este de 2,1 milioane de euro.
Mihai Toma este bulibasa in Potcoava-Olt si are o avere de 2,1 milioane de euro. Are o limuzina de lux, un palat si, ca sa arate ca e cel mai tare din Potcoava, si-a pus in varful vilei o statuie a Libertatii. Pe fatada cladirii a scris cu litere de-o schioapa Leonardo cap de serie pentru ca pe nepotul lui il cheama Leonardo. Iar la poarta a pus o statuie a unui soldat care de la distanta pare real: Toma isi imagineaza ca asa va tine hotii la distanta, mentioneaza verticalnews.ro.
Desi averea celor doi pare fabuloasa, ei sunt mici copii pe langa cei care ocupa primele locuri in topul verticalnews. Pe primul loc se situeaza un rom din Timisoara, cu o avere estimata la 13 milioane de euro.
Ionelas Carpaci din Timisoara este cel mai bogat tigan din Romania, cu o avere estimata la 13 milioane de euro. Totodata, este semianalfabet, avand doar patru clase, dupa cum a marturisit chiar el. Clanurile din Timisoara sunt cele mai avute din toata tara si, spre deosebire de alte familii care se ocupa de comertul cu fier vechi sau de cersetorie in strainatate, clanurile din vestul Romaniei si-au facut banii din afaceri imobiliare ilegale, scrie verticalnews.
Locul doi in top este detinut de o familie de romi, Lucia Seifert si sotul ei, Petru Jurj, cu o avere estimata la 11 milioane de euro, bani care provin din afaceri imobiliare ilegale desfasurate in Timisoara. in noiembrie 2009, cei doi au fugit din sala de judecata de la Curtea de Apel Timisoara exact inainte ca magistratii sa emita mandate de arestare pe numele lor. Mafiotii au plecat in Germania, acolo unde isi au domiciliul, mentioneaza aceeasi sursa.
Ultimul loc in topul celor 50 cei mai bogati romi din tara este ocupat de posesorul unei averi estimate la 700.000 de euro – Mircea Nicolae din Ialomita, implicat in scandalul copiilor trimisi la cersit in Marea Britanie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți