De la Garda Financiara Olt urmau sa plece sase comisari, insa desfacerea contractului de munca a fost operata doar in cazul a trei dintre ei, ceilalti fiind declarati cu incapacitate temporara de munca. Cei care au contestat in instanta rezultatele concursului din 11 – 16 iulie 2011 trebuiau sa beneficieze de efectul unei decizii a instantei care a dispus ca oamenii sa-si pastreze locurile de munca pana la pronuntarea pe fond a judecatorilor in acest proces. N-au beneficiat, pentru ca sefii lor de la Comisariatul General al Garzii Financiare (GF) n-au luat in seama decizia judecatorilor. Traim intr-o tara fara reguli, intr-o tara in care legile nu sunt respectate, intr-o tara in care deciziile instantelor judecatoresti nu sunt respectate. in cazul acesta oamenii trebuiau sa vina in continuare la munca pentru ca a existat si exista inca o decizie a instantei prin care ei nu pot fi dati afara de la serviciu pana cand nu se pronunta instanta pe fondul cauzei. Dar nu, Comisariatul General n-are treaba cu astfel de decizii, desi incalca legea prin nepunerea ei in aplicare. Conducerea Garzii Financiare trebuia sa dea, la randul ei, decizii pentru ca acestor oamenii sa nu li se desfaca contractele de munca. N-a facut-o, declara un angajat al Garzii Financiare.
in urma concursului din iulie organizat dupa ce printr-un ordin ministerial toate posturile de comisar au fost declarate vacante, la nivelul GF Olt au fost declarati respinsi comisarii Lucian Boceanu, Oratiu Florescu, Constantin Eftinoiu, Ion Chiroiu, Paul Tanasescu si Mihai Cosma Dinicu. Dintre ei, doar in cazul ultimilor trei au incetat relatiile de munca, pentru ca ceilalti se aflau in incapacitate temporara de munca. Oamenii au contestat rezultatele, dar comisia de solutionare le-a respins argumentele din contestatii, asa ca perdantii s-au adresat instantei de judecata, care nu s-a pronuntat inca pe fond.
Despre reorganizarea acestei institutii s-a vorbit ca despre o masura extrem de nepotrivita in conditiile in care evaziunea fiscala din Romania este departe de a fi pusa cu botul pe labe. De asemenea, si corectitudinea concursului a fost pusa sub semnul intrebarii. Printre criticile vehemente la adresa reorganizarii s-a numarat si aceea a sefului GF Olt, Damian Tanasescu. La 20 de ani de la reinfiintarea Garzii Financiare din Romania, statul roman a apreciat, cu un cinism imposibil de inteles, ca nu are nevoie de Garda Financiara, orice alte comentarii fiind doar povesti, declara atunci, printre altele, Damian Tanasescu. El sustinea, dupa concurs, ca cei declarati respinsi nu sunt nicidecum slab pregatiti profesional, pentru ca evaluarea profesionala a unui om nu se poate face in cadrul unui simplu concurs, ci ea trebuie sa aiba punctul de plecare in experienta sa profesionala, in rezultatele muncii sale. La patru luni de la reducerea numarului de comisari, Damian Tanasescu spune ca eficienta sectiei judetene a Garzii Financiare, care si-a pierdut cu prilejul reorganizarii si personalitatea juridica, a scazut.
sefii Garzii Financiare incalca o decizie a instantei in privinta comisarilor concediati
- Advertisement -
- Advertisement -