Georgeta Stroe, directorul Colegiului Economic Petre S. Aurelian, a declarat ca la acest proiect au participat peste 200 de elevi. Prin acest simpozion incercam sa-i facem atenti pe copii, dar si pe parinti, despre efectele alimentatiei nesanatoase. La acest proiect au participat peste 200 de elevi, din clasele IX – XIII din cadrul liceului nostru. Este foarte important sa fie educati sa manance sanatos. Daca copiii nostri realizeaza deprinderi culinare sanatoase, vor avea si o minte sanatoase, a spus Georgeta Stroe.
Profesoara Dorina Dita, una din initiatoarele acestui proiect, sustine ca a incercat sa traga un semnal de alarma, pentru ca tot mai multi copii sunt bolnavi din cauza alimentatiei nesanatoase. incercam sa tragem un semnal de alarma prin acest gen de proiecte. Tot mai multi copii au o alimentatie dezechilibrata. Ne dorim sa schimbam obiceiurile culinare negative ale elevilor, pentru a preveni astfel obezitatea si bolile provocate de alimentatia nesanatoasa, a spus Dita.
Cel mai bun bucatar al acestui proiect a fost desemnat Vicentiu Ilie, elev in clasa a XI-a G la Colegiul Economic Petre S. Aurelian.
Organizatorii au invitat sa asiste la acest proiect si cativa jucatori de la divizionara B, ALRO Slatina, fotbalistii venind insotiti de antrenorul Daniel Mogosanu si de organizatorul de competitii Doru Alexe. Am fost invitati de organizatori la acest proiect, pentru ca alimentatia este foarte importanta pentru un sportiv. Medicul echipei, Stamatescu, se ocupa in detaliu de toate aspectele legate de alimentatia jucatorilor. Alimentatia are un rol important pentru parametrii la care trebuie sa ajunga fotbalistii, a spus Mogosanu. Ionut Stancu i-a oferit o minge lui Vicentiu Ilie, cel care a castigat concursul culinar, in timp ce organizatorii au primit esarfe cu insemnele gruparii aluministe.
Jucatorii de la ALRO l-au premiat pe cel mai bun bucatar al proiectului Alimentatia – o poarta deschisa sanatatii
- Advertisement -
- Advertisement -