15.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Deocamdata nu sunt tentat sa intru in politica!

- Advertisement -

Lucrati de cativa ani intr-o administratie publica condusa, ca peste tot, de oameni politici. Cum de nu v-ati inregimentat politic?
Nu sunt inregimentat politic tocmai pentru a avea libertate de miscare. De fapt, cand am castigat concursul pentru postul de administrator public si am semnat contractul i-am spus primarului ca atunci cand nu-i va mai conveni activitatea mea sa-mi spuna in fata pentru ca e mai bine asa, sa ne strangem mana si fiecare sa continuam pe drumul lui. I-am spus asta de fiecare data cand am reinnoit contractul de mandat, iar acest lucru mi-a dat libertatea de a-mi pune ideile in aplicare, de a putea sa implementam programul politic cu care primarul a castigat alegerile in 2008. N-am fost si nu sunt inca inregimentat politic pentru ca din punctul meu de vedere nu este un moment prielnic. in general, oamenii politici sunt destul de prost perceputi de catre cetateni. Clasa politica de la noi, si in general cea de la varf, nu este bine inteleasa, probabil si datorita faptului ca activitatile lor la asta au condus.
Ati spus ca nu sunteti inregimentat politic inca. Deci nu excludeti o ulterioara aderenta la vreun partid?
Nu, deocamdata nu sunt tentat sa intru in politica. Spun inca pentru ca eu am o vorba a mea – niciodata sa nu spui niciodata! in viata totul este posibil. Daca activitatea mea nu ar mai avea eficienta dorita sau daca as considera ca mi-as face mai bine treaba inregimentat politic, atunci probabil as face-o. Deocamdata insa sunt foarte multumit asa cum sunt si activitatea mea nu a avut de suferit din acest punct de vedere.
Se apropie campania si in ultima vreme se aud tot felul de zvonuri. Unul dintre este ca veti fi candidatul PDL la Primaria Slatina…
Da, am auzit si eu acest zvon si chiar am ramas putin interzis. Sunt simple zvonuri. Suntem in preajma campaniei electorale si lumea pariaza in momentul de fata pe tot felul de scenarii. Ce pot sa va spun este ca nimeni din vreun partid politic, nu neaparat din PDL, nu a venit la mine cu o astfel de propunere. Sincer, cred ca Darius Valcov ar trebui convins sa candideze pentru un nou mandat si sa lasam de-o parte speculatiile. A demonstrat ca este cel mai bun primar si as vrea sa finalizam ceea ce s-a inceput in Slatina. Nu ar mai trebui foarte mult, inca un mandat ar fi suficient pentru finalizarea proiectelor. Bineinteles, depinde si de optiunile dumnealui, optiuni in primul rand politice, care, ca de fiecare data, sa-l ajute sa duca Slatina acolo unde si-a propus, pentru ca iubeste foarte mult acest oras.
Care sunt proiectele care ar urma sa fie finalizate intr-un nou mandat?
in primul rand este vorba de cel prin Compania de Apa privind introduceri si extinderi ale retelei de alimentare cu apa si canalizare. Este nevoie sa finalizam proiectele pe fonduri europene, am implementat o parte, luni vom avea o conferinta de presa pentru ca s-au mai incheiat doua contracte cu finantare europeana, le-am finalizat,dar mai sunt foarte multe si trebuie in continuare un echilibru pe care ti-l da numai un om puternic. Mai este nevoie in Slatina de asfaltari, lucru care apare si in bugetul acestui an, si daca SEAP-ul si cei care verifica achizitiile publice respecta termenele prevazute de lege pot sa va spun ca in luna iunie vom avea foarte multe utilaje pe foarte multe strazi la asfaltat. Avem nevoie de realizarea unei crese care sa acopere necesarul de locuri, asteptam studiul de fezabilitate pentru a lansa achizitia publica pentru realizarea a 100 de locuri in cresa, in imobilul de pe strada Zmeurei. Avem nevoie sa se finalizeze bazinul de inot, sala de sport… Avem nevoie de centura, obiectiv de care tot aminteste in ultimul timp si primarul si il vad foarte afectat de faptul ca nu si-a putut realiza acest obiectiv, dar ca de fiecare data in viata nu tot ceea ce ti-ai propus se realizeaza, si asta nu datorita tie ci altora. Este o lucrare de anvergura care la un moment dat fusese pusa pe lista, dar cu toate aceste schimbari de ministri si de secretari de stat a fost lasata uitarii… Nu mai amintesc de drumul expres, care era de fapt cea mai buna solutie pentru noi ca si municipalitate, ca si municipiu in arealul acesta de sud al tarii, ne-ar fi adus foarte multe avantaje.
Presupunand ca Darius Valcov nu va mai candida la Primaria Slatina, pe cine din PDL ati vedea capabil sa-i ia locul?
in PDL, ca in orice partid, sunt oameni de calitate. Nu as putea sa dau un nume, dar indiferent cine va candida si va castiga, important este sa nu uite sa fie intotdeauna cu fata catre cetateni.
Orasul s-a schimbat foarte mult in bine din 2004 incoace, nu cred ca poate contesta cineva acest lucru. Era insa nevoie de arteziene si floricele in centru in conditiile in care la periferie se circula prin gropi si prin noroaie, nu credeti ca ar fi fost prioritare investitiile in aceasta directie?
S-au bagat foarte multi bani in confortul cetateanului. S-au bagat bani multi, incomparabil mai multi, in reabilitari termice, in reabilitarea spatiilor verzi, s-au bagat si se baga in continuare incomparabil mai multi bani in apa si canalizare, se vor baga bani multi in asfaltarea strazilor. Fantanile arteziene nu le-am facut pentru voturi, nu aduc voturi. Fantanile arteziene imbunatatesc mediul, creeaza o stare de degajare inconstienta, dar perceptibila la un moment dat. Pe seama lor primarul nu a castigat voturi, ci a pierdut. in aceleasi conditii in care se circula acum in centrul orasului se va circula si la periferie. Acolo se lucreaza foarte mult pe apa si canal si promisiunea facuta de a avea alimentare cu apa in 2012 pe toate strazile din oras se va realiza, pentru ca asta depinde de noi, nu de nu stiu ce ministru. De aceea in zonele de la periferie nu se asfalteaza inca, chiar daca sunt multi care ne injura din acest motiv. Nu puteam asfalta si dupa aceea sa spargem pentru a baga conductele.
Topirea zapezii a scos la iveala adevarate cratere pe strazile din oras. Veti incepe plombarea gropilor?
Da, cu siguranta. Avem deja caietul de sarcini spre aprobare la ANRMAP, sa scoatem cam 10.000 de metri patrati numai de plombe anul acesta. A fost o iarna foarte capricioasa, cu temperaturi foarte scazute, iar asfaltul a avut de suferit, cu atat mai mult cu cat este foarte imbatranit.
in ce stadiu mai sunt cele doua procese pentru demolarea caselor lui Bercea Mondialu?
Unul dintre procese, cel care se judeca la Sfantu Gheorghe, a fost amanat la solicitarea noastra pentru ca trebuia sa ne prezentam in perioada codului portocaliu. Zilele acestea vom avea un nou termen si speram sa avem acelasi rezultat ca si in cazul imobilului de pe strada Pitesti, pentru ca este aceeasi speta, aceleasi expertize, chiar la casa de pe Ecaterina Teodoroiu nr. 2 expertiza este mult mai dura si mult mai clara. Noi nu am facut niciodata rabat si nu am intrat niciodata in cardasie cu o astfel de persoana, asa cum foarte multi incercau sa insinueze. Sper ca s-au convins si carcotasii odata cu demolarea acelei cladiri de pe Pitesti. Vom recupera si sumele de bani cheltuite pe demolare, pe expertize, cheltuielile de judecata, prin faptul ca vom cere ca acel teren sa intre in proprietatea Consiliului Local. Bineinteles, Bercea solicitase, prin interpusii lui, sa ne plateasca aceste prejudicii, dar daca terenul ar ramane in proprietatea lui exista riscul sa ne trezim iar cu un imobil construit. Deocamdata, toata aceasta problema este la executorul nostru judecatoresc, caruia chiar vreau sa-i multumesc pentru ca a dat dovada de tarie si de curaj. Foarte multi executori judecatoresti au refuzat aceasta executare de frica, pentru ca Bercea a pus, prin interpusii lui, foarte multa presiune peste tot.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți