26.2 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Angajatorii mai au la dispozitie doar i zi pentru depunerea fiselor fiscale

- Advertisement -

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt le reaminteste platitorilor de venituri din salarii si asimilate salariilor ca au obligatia de a completa fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii (formular 210), pentru fiecare persoana care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora, la functia de baza ori in afara functiei de baza. Formularul se completeaza, pentru fiecare luna, cu sumele din statele de plata sau alte documente prevazute de lege referitoare la angajatul respectiv, aferente perioadei impozabile si platite angajatilor pana la data limita de depunere a fiselor fiscale.
Fisele fiscale se depun de catre angajatori la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala acestia isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala, dupa caz.
in cazul fiselor fiscale intocmite pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in cadrul sediilor secundare, acestea se depun de catre contribuabilul care le-a infiintat, la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia.
Fisele fiscale se depun in format electronic, pe suport magnetic sau optic, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii.
Formatul electronic al formularului se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice. Programul de asistenta este distribuit contribuabililor gratuit de unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
Modelul si continutul formularului 210, precum si instructiunile de completare a acestuia sunt reglementate prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr.2293/2007, publicat in Monitorul Oficial nr.866/18.12.2007. Informatii detaliate se pot obtine la birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice sau accesand pagina de Internet www.anaf.ro, a declarat Mihaela Marinescu, purtator de cuvant al DGFP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți