Avem un numar estimativ pe judet de aproximativ 3.000 de voluntari inscrisi pe liste, dar pe langa acestia se mai pot inscrie si altii. Ca si institutii care si-au anuntat participarea, avem primariile din Slatina, Bals, Caracal, Corabia, dar si societati comerciale din Slatina, precum si unitati bancare, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt, Casa de Asigurari de Sanatate, dar si ONG-urile. Avem deja zone cartate unde s-au identificat mormane de gunoaie; spre exemplu, in Slatina zonele cele mai cunoscute sunt in padurea Strehareti, la Statia de Epurare, ori la iesire din oras, spre ALRO sau la Targul Saptamanal, a explicat Liviu Oprea, coordonatorul judetean al proiectului Let’s do it, Romania!. Potrivit acestuia, ca si in ceilalti ani, se pune accent pe ecologizare, pe responsabilizarea populatiei cu privire la protejarea mediului inconjurator. si anul trecut, situatia s-a prezentat destul de bine, au participat mai mult copii si tineri, in procent de 80%, ceea ce e un lucru bun. Ei sunt tineri si trebuie crescuti cu o astfel de educatie, ca sa avem o generatie mai responsabila. E drept, nu putem sa face curatenie intr-o singura zi, insa e important sa trezim in constiinta lor aceasta deprindere, acest comportament responsabil, a mai spus Liviu Oprea.
Daca in orasele din judet gradul de implicare este destul de mare, in comunele oltene primariile nu se arata interesate de curatenia generala. Procentul de primarii care vor sa participe e foarte mic in acest an. Am facut apel catre acestea inclusiv cu Garda de Mediu, ca sa se mobilizeze, insa nu vor sa participe. Noi speram ca macar unele sa se razgandeasca pana pe 12 mai, si sa se implice in actiune, a mai spus Liviu Oprea.
in cadrul campaniei de anul trecut, in judetul Olt au participat 2.700 de voluntari, care au strans 7.900 de saci cu deseuri.
Aproximativ 3.000 de voluntari sunt asteptati la Let’s do it, Romania!
- Advertisement -
- Advertisement -