13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a trezit si ANI Tiberiu Mateescu, declarat incompatibil dupa terminarea mandatului

- Advertisement -

Dupa ce timp de aproape un an si jumatate a detinut fara probleme atat functia de consilier judetean cat si pe cea de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Scornicesti, unitate aflata in subordinea Consiliului Judetean, la final de mandat Tiberiu Mateescu a fost declarat incompatibil de ANI.
in urma evaluarilor demarate la data de 13.03.2012, s-au constatat urmatoarele: Mateescu Tiberiu Florian se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 08.02.2011 si pana in prezent, deoarece a detinut, simultan, atat functia de manager la Spitalul de Pneumofiziologie Scornicesti, cat si functia de consilier Judetean in cadrul Consiliului Judetean Olt, incalcand, astfel, dispoziiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare. La data de 26.02.2009, a fost validat mandatul lui Mateescu Tiberiu Florian de consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Olt. incepand cu data de 08.02.2011, Mateescu Tiberiu Florian a fost numit in functia de manager persoana fizica la Spitalul de Pneumofiziologie Scornicesti. Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, precizeaza un comunicat de presa al ANI.
Potrivit sursei citate, functia de manager persoana fizica este incompatibila cu exercitarea oricaror altor functii salarizate, nesalarizate sau/si indemnizate, cu exceptia functiilor sau activitatilor didactice, de cercetare stiintifica si de creatie literar-artistica.
Conform legii, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe perioada de trei ani.
in cazul in care persoana respectiva nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

E o facatura, eu nu am votat nici un proiect care privea spitalul!

Scos din cartile politice de colegii sai din PSD, care nu au reusit inca sa-l schimbe si din functia de manager al spitalului din Scornicesti, Mateescu sustine ca va contesta decizia ANI si ca totul este o facatura.
E o facatura, bineinteles ca voi face contestatie! Eu nu am fost nici in stare de incompatibilitate si nici in conflict de interese, nu am votat niciodata nici o hotarare care privea spitalul unde sunt in continuare manager, a declarat Tiberiu Mateescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți