9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

As sustine cu ambele maini candidatura lui Daniel Barbulescu pe Colegiul 5!

- Advertisement -

De cand faceti politica?
Din 1995, cand am intrat in PDSR. Lucrand insa intr-o companie de stat, nu am iesit in prima linie, mi-am vazut mai mult de treburile profesionale. Am fost solicitat inca din 2004 sa fac parte din echipa de consilieri a PSD, dar am refuzat pentru ca am preferat sa imi vad de profesia mea. Am participat in schimb la orice activitate la care am fost invitat de partid. Sunt un politician tanar, dar in acelasi timp destul de vechi, chiar daca am activat la un nivel mai mic, ca sa zic asa. Sunt genul de om caruia nu prea ii place sa iasa in evidenta, prefer sa las faptele sa vorbeasca.
Ati iesit totusi in evidenta prin unele declaratii la adresa deputatului Florin Iordache…
Nu l-am criticat, am spus doar lucrurilor pe nume. Nu e normal ca un deputat PSD sa nu vina niciodata in sediul partidului, nici in campanie, nici in perioada preelectorala. Tot timpul zicea ca este presedintele organizatiei PSD Caracal, acum am vazut ca declara ca nu face parte din organizatia Caracal. Pai sa se hotarasca odata, pana la alegeri era presedinte si fostul primar Gheorghe Anghel se folosea de niste inscrisuri trimise de asa zisa organizatie a lui Florin Iordache privind schimbarea consilierilor, acum nu e membru PSD Caracal, cand vorbeste serios? Sa ne spuna si noua din ce organizatie face parte, ca la Olt nu exista. Chiar sunt curios sa vad care e liderul PSD care are curajul sa vina cu domnul Iordache in sediul organizatiei PSD Caracal. Fac o invitatie deschisa tuturor conducatorilor PSD la nivel central sa vina cu domnul deputat Iordache, sa vada ce reprezinta pentru Caracal. Eu am spus-o si o repet – rezultatele din 2009 pana azi le-am obtinut noi cei de la PSD Caracal datorita faptului ca ne-am delimitat de echipa Anghel – Iordache. De aceea in 2009 colegiul pe care noi l-am reprezentat a fost primul pe tara, de aceea in 2012 este aceasta victorie zdrobitoare a PSD Caracal si a mea personal in detrimentul echipei Anghel – Iordache si a altor partide mai micute.
Cine ar fi, in opinia dumneavoastra, un bun deputat pentru colegiul din care face parte Caracalul?
Este nevoie de cineva care sa reprezinte interesele localitatilor, nu cum a fost pana acum. Chiar v-as ruga sa intrebati primarii PSD din colegiu de cate ori au fost ajutati de deputatul Iordache in proiectele lor pentru localitati, sa vedeti ca nu au primit nici un fel de ajutor. Este nevoie de cineva care sa sprijine primarii, sa fie deschis si sincer. Sunt si lucruri care nu se pot realiza, dar trebuie sa fii corect si deschis, sa stai de vorba cu primarii si sa explici cum stau lucrurile, sa incerci ca-i ajuti pentru ca ceea ce vor sa faca e in interesul oamenilor.
Dintre actualii parlamentari USL, care credeti ca a reprezentat intr-adevar interesele celor care l-au trimis in Parlament?
Nu le-am analizat activitatea, pentru mine cert e un singur lucru – Florin Iordache nu a facut nimic pentru cei din acest colegiu. Eu voi fi cel mai vehement contestator al lui Florin Iordache, care in trei mandate nu a ajutat deloc acest colegiu. Daca se va impune de la Bucuresti candidatura pe Colegiul 5, PSD nu va mai avea primar la Caracal. Voi demisiona din partid impreuna cu toti colegii din organizatie. Nu ar fi nici o problema ca prin demisie as pierde functia de primar, cu echipa pe care o am in spate pot sa castig indiferent de unde as candida. Nu am nimic cu omul Florin Iordache, ci cu deputatul si politicianul Florin Iordache.
Pentru acest colegiu este vehiculat numele deputatului Daniel Barbulescu…

M-as bucura sa fie asa, am o relatie foarte buna cu deputatul Barbulescu, il consider un om de valoare, am vazut ca a facut o echipa foarte buna cu Darius Valcov in toate proiectele de la Slatina. Unui om care ajuta nu ii poti da cu piciorul. As sustine cu ambele maini candidatura lui Daniel Barbulescu pe colegiul 5 daca va fi nominalizat de partid. Deocamdata nu s-a stabilit nimic, probabil vor fi mai multe nominalizari, si fiecare primar din colegiu isi va spune punctul de vedere. Avem nevoie de un deputat care sa ne sprijine in proiectele pentru dezvoltarea localitatilor.
Ce planuri aveti pentru dezvoltarea Caracalui?
Multe, chiar foarte multe, pentru ca acest oras a fost extrem de prost administrat. Va fi o problema cu redresarea, pentru ca am gasit un adevarat dezastru, dar am putere de munca si convingerea ca vom reusi sa schimbam lucrurile. Datoria publica a Caracalului la ora actuala este de 472 de miliarde lei vechi si vedeti cum arata orasul, unde sunt banii?! Faceti o comparatie cu Slatina, ce datorie publica are si cum arata Slatina… Cetatenii din Caracal platesc taxe si impozite pentru ca orasul lor sa se modernizeze, sa se infrumuseteze, nu cred ca platesc taxe si impozite ca sa tina salariatii primariei, pentru ca 60% din bugetul lunar al institutiei reprezinta salariile. Noi avem cam noua miliarde lei vechi pe luna, din care 5,6 miliarde reprezinta salariile angajatilor. inca un miliard jumatate este rata cu dobanda aferenta celor trei imprumuturi facute de vechea administratie. Trebuie platite utilitatile – CEZ, IGO, gaz, ca altfel se taie, nu ramane mare lucru. Din cele 100 de miliarde care trebuiau incasate pana la finalul anului, fostul primar a cheltuit 60 de miliarde in situatia in care nu avea bugetul de venituri si cheltuieli aprobat. Vom face un audit financiar extern si unde se constata incalcari ale legii vom sesiza organele abilitate. Mai avem cotele defalcate, care ar insemna cam 80 de miliarde lei vechi pe an, si de aici s-au papat 45 de miliarde. Nu stiu pe ce, trebuie sa verificam. in afara de asta, mai avem vreo 12 miliarde, facturi neachitate la societati, dar neavand documente in spate, societatile nu au decat sa mearga in instanta pentru ca nu sunt respectate procedurile legale si noi nu vom plati. Situatia este destul de grava.
Veti face disponibilizari, veti reduce salarii, in conditiile in care sustineti ca 60% din buget se duce pe plata salariilor?
in total, la ora actuala in primarie lucreaza aproximativ 330 de persoane. Trebuie sa facem niste reduceri etapizate, pentru ca altfel nu rezolvam nimic, nu ne vom putea dezvolta niciodata. Daca vrem sa murim incet-incet, ramanem cu personalul acesta, dar eu nu sunt adeptul mortii clinice, vreau sa revitalizez acest oras. Anul acesta va pleca o parte din personal, anul urmator, dupa audituri externe si interne, vom contacta o firma de normare de personal astfel incat, impreuna cu reprezentantii sindicatului, pentru ca lucrurile sa fie transparente, sa avem o primarie moderna, cei care lucreaza aici sa fie si bine platiti, si eficienti. Nu sunt de acord cu mentalitatea instalata, de genul muncim doua – trei ore dar sa fim platiti opt ore. Vreau sa se munceasca maxim, ca la orice firma privata, in schimbul unor salarii decente. Aceste lucruri nu se pot face daca avem un aparat administrativ stufos.
Cate persoane vor fi disponibilizate?
Nu pot sa dau o cifra exacta, probabil undeva intre 20 si 30%.
in campanie ati promis acordarea gratuita a cate 5 metri cubi de apa pentru familiile cu venituri reduse. Cand se va concretiza promisiunea?
La sfarsitul acestei luni va fi sedinta de consiliu local, proiectul este intocmit, astept avizul comisiilor si imi voi tine promisiunea. Nu e pomana electorala, este o necesitate pentru categoriile sociale defavorizate, pentru ca orice scutire de la plata unor utilitati conteaza pentru cei cu venituri mici.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți