Lucrarile de modernizare la proiectul Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal, mobilier urban – zona strazilor Arcului, Constantin Brancoveanu, Manastirii, semnat in luna iunie a acestui an, vor incepe in perioada imediat urmatoare. Potrivit viceprimarului Minel Prina, termenul stabilit prin contractul de executie este de 7 luni de zile.
Azi pot sa va spun ca am incheiat planul de executie lucrari si pentru al 13-lea contract. E vorba de cartierul cuprins intre strazile Arcului, Manastirii si Constantin Brancoveanu. si aici facem interventii asupra infrastructurii, a spatiilor verzi, astfel incat sa ne atingem obiectivele, si anume sa crestem confortul cetateanului din zona respectiva. Eu sper ca termenul stabilit prin contract, si anume 7 luni, sa fie respectat, si sa putem sa inauguram si acest cartier, iar cetatenii sa se bucure de confortul normal. Se fac investitii in peste 5.000 de mp de spatii verzi, se reabiliteaza peste 4.500 mp de strazi, si reabilitam aproximativ 600 de metri patrati din reteaua de alimentare cu apa a acestei zone. Pe langa trotuare, strazi, spatii verzi, intervenim si asupra retelelor de apa, mai mult, vom inlocui si bransamentele la aceste scari de bloc, in total 24, a explicat viceprimarul Prina, in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri. Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 3,9 milioane de lei.
Strategia de Dezvoltare a Slatinei pentru 2014-2020 a fost deja elaborata
Primaria Slatina s-a pregatit deja pentru perioada noua de finantare din 2014-2020, mai ales ca experienta acumulata pana acum a fost in avantajul reprezentantilor institutiei. De aceasta data, conducerea orasului vrea sa atraga si mai multe fonduri pentru a putea duce la bun sfarsit investitiile care sunt in plan.
Urmeaza sa stabileasca Guvernul strategia pentru 2014-2020, iar acum am desemnat castigatorul pentru Strategia de Dezvoltare a Municipiului Slatina pentru aceasta perioada, urmand sa ne facem temele mai bine decat data trecuta si sa aducem poate 200 de milioane de lei. Lucrurile sunt absolut necesare, e Strategia de Dezvoltare Durabila, pe baza acestor lucruri UE iti finanteaza obiectivele de investitii. Fara un astfel de document, orice ai face nu poti sa obtii finantare. Faptul ca am obtinut 132 milioane de lei numai pe PIDU inseamna ca strategia noastra a fost coerenta, a fost executata foarte bine si si-a atins obiectivele. Pe langa aceste 13 contracte, am mai reusit sa accesam fonduri si pentru doua unitati de invatamant, am reusit sa accesam fonduri si pentru Clubul Nautic, o alta activitate in calendar pe care a trebuit s-o bifam, si apoi centrala fotovoltaica, pentru care sper ca pe 20-23 noiembrie sa obtinem si autorizatia de la ANRE, a mai spus Prina.