20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Minel Prina: impreuna continuam modernizarea Slatinei!

- Advertisement -

Ce a reprezentat pentru dumneavoastra faptul ca USL Olt v-a desemnat candidat pentru Primaria Slatina?
Este in acelasi timp o onoare, dar si o mare responsabilitate. Candidez sub sigla USL, o alianta care se bucura de o mare incredere in randul cetatenilor, asa cum au aratat rezultatele obtinute in Olt atat la alegerile locale, cat si la parlamentare. stiu ca daca slatinenii imi vor acorda votul de incredere, alaturi de acest partid, alaturi de senatorul Darius Valcov si de deputatul de Slatina, Emil Mot, putem aduce investitori importanti si putem face si mai multe proiecte.
Sunteti un om de administratie. Cat de greu este sa fii profesionist in administratia locala?

Nu este greu daca adopti o alta mentalitate, daca te gandesti la interesul cetateanului si iti place ceea ce faci. Darius Valcov si cu mine am fost doi oameni tineri care au dorit sa schimbe lucrurile, sa lase ceva in urma lor. Am reusit asta, dovada fiind toate schimbarile produse in Slatina in ultimii 8 ani. Reabilitarea blocurilor si a unitatilor de invatamant, proiectele pe fonduri europene, Centrul Cultural Eugen Ionescu, Esplanada, parcurile. Iar proiectele vor continua, pentru ca vreau sa facem mult mai multe pentru Slatina. Cred ca vom reusi si pentru ca le-am insuflat functionarilor publici din Primarie dorinta de performanta, profesionalismul.
Care a fost relatia dumneavoastra cu Darius Valcov?
Pana sa ajunga primar al Slatinei in 2004, nu il cunosteam pe Darius Valcov. Eu lucram deja in Primaria Slatina. Eram un simplu functionar in cadrul serviciului de investitii. Aveam biroul exact langa portar. Am ajuns apoi sef serviciu, director tehnic, iar la un moment dat Darius Valcov mi-a propus sa fiu city manager. Era o functie noua in Romania, am fost al 5-lea din tara. in timp am devenit prieten cu Darius Valcov si ma bucur enorm ca am facut parte din echipa lui, ca am putut sa contribui si eu la realizarea atator proiecte. intotdeauna ne-am sfatuit, intotdeauna am avut incredere unul in celalalt si am lucrat cu drag pentru Slatina si pentru slatineni. Sunt convins ca vom ramane in continuare o echipa.
Ce poate sa faca aceasta echipa, in viitor, pentru Slatina?
Darius Valcov a promis ca prin Slatina va trece drumul expres Craiova-Pitesti, iar asta include si construirea centurii. Slatina este oricum un oras atractiv pentru investitori, dar, prin construirea infrastructurii necesare, si mai multe firme vor fi interesate de noi. Se vor crea locuri de munca, iar tot mai multe afaceri locale pot sa apara. Pot sa le dau si o veste buna slatinenilor. S-a dat ordinul de incepere a lucrarilor la gradina zoologica. Cand vremea ne va permite, vom incepe. Pe langa gradina zoologica vom amenaja in Strehareti si o zona de picnic si una de spectacole. Alte investitii pe care trebuie sa le finalizam sunt bazinul didactic de inot si sala polivalenta. Lucram si la noua strategie de dezvoltare a Slatinei in perioada 2014-2020, care presupune noi proiecte pe fonduri europene. 95% dintre strazile Slatinei vor avea canalizare, iar pe toate vor fi retele de apa. Vom amenaja si zona fostei Unitati Militare, iar toate investitiile pe care le vom face aici vor fi in urma dezbaterilor cu cetatenii. Sunt convins ca vom avea mult mai multe proiecte si cu fonduri guvernamentale. Pentru toate acestea avem nevoie de Darius Valcov, care va ajuta mult Slatina de la Bucuresti.
Ce investitie din Slatina a reprezentat cea mai mare provocare pentru dumneavoastra?

Toate au fost provocari, intr-o mai mica sau mai mare masura. As incepe cu proiectele pe fonduri europene. Nu aveam experienta, am invatat pe parcurs, dar am reusit sa atragem 75 de milioane de euro, bani pentru modernizarea Slatinei. Am reabilitat si introdus retele de apa si canal pe zeci de strazi, am modernizat cartiere, Liceul cu Program Sportiv, care are acum un campus modern, Colegiul Agricol Carol I a fost reabilitat, am extins sistemul de supraveghere video si modernizam centrul istoric. O alta provocare a fost si reabilitarea termica. 333 de scari de bloc au beneficiat de fondurile din programul guvernamental sau au intrat in concursul Slatina, oras verde, oras curat. Anul acesta vom continua reabilitarea, dar pe fonduri europene. Vreau ca peste 50% din blocurile din oras sa fie reabilitate termic. si construirea Centrului Cultural Eugen Ionescu a fost o experienta interesanta atat pentru noi, cat si pentru proiectant si constructor. A fost o constructie unica la vremea ei, doua sali de cinema 3D, o sala de teatru, o cafenea literara, toate acestea intr-un fost cinematograf comunist. Aparatura a fost de ultima generatie in materie de cinematografie si teatru, iar firma care a realizat acest proiect tehnic a castigat un premiu la un concurs de specialitate. O mare provocare este si Clubul Nautic Plaja Olt, investitie care va asigura 50 de locuri de munca, dar si construirea centralei fotovoltaice, finantata din bugetul Uniunii Europene, care va asigura iluminatul public in oras.
Odata cu Centrul Cultural Eugen Ionescu, cultura s-a intors in Slatina. Cum ati reusit sa faceti asta?
Ca tot vorbeam de provocari, si aceasta a fost una dintre ele. Am deschis portile catre teatru, catre film, catre arta. Slatina a devenit casa unor nume mari ale teatrului romanesc – Radu Beligan, Magda Catone, Claudiu Bleont, Silviu Biris si multi altii. Slatina este orasul filmului pentru copii. De doi ani organizam in luna iunie Festivalul International de Film pentru Copii, Dream Fest Cinema care speram sa ajunga la fel de important ca si cel de la Giffoni, Italia, cel mai mare festival de acest gen din lume. Sa nu uitam ca Slatina este orasul lui Eugen Ionescu, iar in fiecare an ii dedicam un festival. Anul acesta l-am omagiat si pe Mihai Eminescu.
De ce ati ales acest slogan Slatina, casa noastra?
Eu asa vad Slatina, ca o casa, si asa vreau sa o vada si cetatenii. in urma cu 8 ani am inceput alaturi de Darius Valcov marele proiect de modernizare a Slatinei. Am redat Slatina slatinenilor, iar acum trebuie sa avem cu totii grija de ea. in urmatorii ani se vor realiza finisajele la aceasta casa. Alaturi de senatorul Darius Valcov si de deputatul Emil Mot vom face ca Slatina sa fie cea mai primitoare si mandra casa din Romania.
De ce ar trebui sa fie slatinenii mandri de orasul lor?

Nu trebuie sa le spun eu nimic. ii invit la o plimbare prin oras alaturi de copiii lor. Le-as sugera insa sa se uite si pe Dealul Gradiste. Tricolorul care flutura in vant, cel mai mare din Romania, sunt convins ca ii va face sa zambeasca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți