11.5 C
Slatina
miercuri,14 mai,2025

Ultimele Articole

S-a deschis sesiunea de depunere a proiectelor in cadrul Strategiei de Dezvoltare Locala a zonei pescaresti Sudul judetului Olt

- Advertisement -

La eveniment au participat, pe langa primari olteni, si Gheorghe Vacaru, director general al Autoritatii de Management a Programului Operational pentru Pescuit, Emil Marinescu, subprefectul de Olt, Daniel sarpe, consilier in cadrul CJ Olt, Marian Malageanu, presedintele asociatiei Prietenii pescarilor olteni, precum si primari si oameni de afaceri din Corabia.
Asociatia Prietenii pescarilor olteni are ca scop participarea activa la dezvoltarea economico sociala si culturala a comunitatilor din zona pescareasca delimitate de localitatile Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Corabia, Visina si Garcov. Un alt scop al acestei asociatii este promovarea si sprijinirea participarii reprezentantilor locali la procesul decizional si de planificare a dezvoltarii, pentru a creste potentialul zonei pescaresti, a declarat Dan Oltean, purtatorul de cuvant al Primariei Corabia.
Strategia cuprinde cinci masuri si are o valoare alocata pentru implementare de aproape 4,5 milioane de euro. Printre prioritatile de dezvoltare se numara revitalizarea sectorului economic, promovarea si conservarea valorilor culturale si naturale ale zonei, dezvoltarea profesionala a membrilor comunitatii.

Masurile cuprind infiintarea unor microintreprinderi

Strategia va fi pusa in aplicare printr-o serie de masuri, respectiv sprijin pentru modernizarea si infiintarea de noi microintreprinderi, investitii pentru adaugarea de valoare activitatilor si produselor asociate direct cu sectorul pescuitului, crearea infrastructurii pentru incurajarea activitatilor turistice si sprijinirea actiunilor pentru conservarea mediului, sprijin pentru mica infrastructura si servicii pentru imbunatatirea calitatii vietii, dobandirea si imbunatatirea calificarilor profesionale pentru facilitarea integrarii pe piata muncii a tinerilor, a femeilor si a altor grupuri dezavantajate.
Teritoriul pe care se aplica proiectul insumeaza 460 km2 si se adreseaza unei populatii de aproximativ 20.000 de locuitori.
De la implementarea acestui proiect se asteapta crearea de locuri de munca prin infiintarea sau modernizarea microintreprinderilor, promovarea si cultivarea traditiilor culturale ale zonei care pot genera activitati turistice, furnizarea de servicii in domeniul eco-turismului, turismului pentru pescuit si a turismului in aer liber in general, dezvoltarea marketingului si a infrastructurii de sprijin pentru afaceri, a mai spus Dan Oltean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți