14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

800.000 de cutii de Fervex, retrase de la comercializare

- Advertisement -

Potrivit Agerpres, decizia de retragere de pe piata a produselor Fervex adulti granule pentru solutie orala si Fervex pentru copii granule pentru solutie orala a fost luata ca urmare a informatiei primite de ANM atat prin intermediul sistemului de alerta rapida de la Autoritatea Competenta din Franta, cat si de la producator (Bristol-Myers Squibb).
Masura a fost luata dupa ce fabricantul din Franta a descoperit, la un control de rutina, o contaminare microbiana la medicamentul Fervex Zmeura, produs care nu este comercializat in Romania.
Deoarece s-a constatat ca sursa contaminarii este un excipient folosit in formulele Fervex (zaharoza), ca masura de precautie compania a decis retragerea de pe piata a tuturor seriilor din produsul Fervex adulti si Fervex copii, granule pentru solutie orala, fabricate cu acest excipient.
Decizia se aplica in toate tarile in care sunt distribuite aceste produse, inclusiv in alte state membre ale UE.
Eventualele reactii adverse in cazul consumului produsului posibil contaminat nu sunt majore, este vorba de: durere abdominala, febra, varsaturi, diaree.
Pana in momentul de fata, astfel de reactii adverse nu au fost semnalate prin intermediul Sistemului de Farmacovigilenta, a precizat presedintele ANM, citat de Agerpres.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți