3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Seturi de sah pentru sase scoli din Olt

- Advertisement -

Protocolul realizat de Ministerul Educatiei si Federatia Romana de sah Educatie prin sah s-a concretizat la sfarsitul saptamanii trecute, cand presedintele federatiei, Sorin Iacoban, a venit la Slatina pentru a inmana seturi didactice de sah unitatilor de invatamant implicate in proiect.
La nivelul judetului, proiectul s-a derulat in sase scoli oltene, respectiv Liceul cu Program Sportiv si scolile gimnaziale stefan Protopopescu Slatina, nr. 1 Caracal, Dobrun, Deveselu si Farcasele.
Federatia Romana de sah doneaza catre 500 de scoli din Romania 5.000 de seturi de sah, o donatie asigurata de Federatia Mondiala de sah, cu care noi colaboram foarte bine. Din 2014, sahul e materie optionala in scolile din Romania, prin ordin de ministru, iar noi am continuat cu un alt ordin pentru caderele didactice care vor sa predea aceasta materie optionala, prin CCD-uri si ISJ-uri si formatori de la FRS. Suntem azi in etapa a III-a, cea de donare scolilor alese de Ministerul Educatiei in proiect. Am considerat ca e nevoie de un stimulent, si avem aici niste seturi didactice care contin 10 tablii de sah, 10 seturi, un manual pentru anul I de studiu si aceasta tableta demonstrativa. Vreau sa stiti ca pentru prima data in 30 de ani de cand se fac eforturi pentru a introduce sahul in scoala, si cei care au fost inaintea mea au incercat acelasi lucru, si s-a reusit, a declarat Sorin Iacoban, presedintele Federatiei Romane de sah.

sahul, tot mai indragit de copii

Presedintele FRS a vorbit si despre avantajele pe care le aduce copiilor practicarea sahului de la varste cat mai fragede.
in continuare, ca proiect in cadrul acestui program vom avea discutii concrete la nivelul ministerului, cu inspectorii scolari generali, ca sa gasim modalitatile de abordare a acestei ore. O sa avem discutii pe norme, cum sa stimulam parintii sa indrepte copiii spre acest optional. Am aprobat cu ajutorul Ministerului sa elaboram programa pentru primii doi ani de studiu; lucram in momentul de fata la programa pentru anii III si IV de studiu, respectiv clasa a II-a – a III-a si a III-a – a IV-a. Observ ca tot mai multi copiii se indreapta catre sah. Din studiile mondiale, sahul dezvolta extraordinar de mult personalitatea copiilor. E vorba de comunicare, de decizii luate intr-un timp foarte scurt, spirit de echipa. sahul e benefic pentru copiii si vrem sa continuam lucrul acesta, a conchis Iacoban.
Una din scolile cu traditie in judet in practicarea sahului este la Dobrun, dar sportul mintii se poate face si in cadrul Centrului Judetean de Excelenta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți