20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Piata si targ, amenajate in comuna Grojdibodu

- Advertisement -

La Grojdibodu, bugetul local alocat anual pentru investitii este de aproximativ 598.000 de lei, o suma de bani care, potrivit reprezentantilor Primariei, este insuficienta pentru necesitatea de dezvoltare a comunei oltene. Edilul Iovancea, impreuna cu echipa sa, au facut tot posibilul pentru a accesa fonduri sa duca la bun sfarsit unele proiecte incepute deja de ceva vreme. Una dintre cele mai importante investitii deja finalizate a fost amenajarea unei piete si a unui targ in localitate, proiect finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala. La preluarea mandatului exista o piata mizera, fara conditii de functionare si fara avize DSP si DSVSA, improprie activitatii de comert. Piata este dotata cu bascula de 60 tone pentru a putea fi folosita de cetatenii comunei cultivatori de legume. Acest proiect a fost conceput pentru a veni in sprijinul cetatenilor care isi puneau viata in pericol comercializand produsele pe DN 54A. De asemenea, targul a fost realizat pentru crescatorii de animale care vor avea in fiecare zi de joi posibilitatea comercializarii animalelor in conditii optime desfasurarii unui astfel de comert, a precizat primarul Dorel Iovancea.
La ora actuala, la nivelul localitati, mai sunt in curs de executie alte doua proiecte, respectiv modernizarea terenului de sport, si infiintarea unui muzeu intr-o biserica lasata in paragina, o cladire care in prezent este in plin proces de reabilitare. Ambele investitii se realizeaza cu fonduri accesate prin Programul Operational pentru Pescuit. Totodata, administratia publica locala modernizeaza caminul cultural, un proiect realizat prin Compania Nationala de Investitii, iar pe OG 28 se vor moderniza strazile Ilarian Popescu si T. H. Nicolina. Acest proiect prevede asfaltarea a 6,7 kilometri de strazi comunale. Pana acum, au fost asfaltati 1,4 kilometri drumuri in panta, diferenta de 5,3 kilometri urmand a fi asfaltata dupa implementarea proiectului de apa si canal, elaborat si depus deja spre finantare, a adaugat edilul oltean. in Grojdibodu se realizeaza si un sistem de supraveghere cu camere video, fondurile fiind alocate de la bugetul local.

inca trei proiecte depuse spre finantare
in prezent, alte trei proiecte au fost depuse de autoritatile locale spre finantare, acestea vizand reabilitarea sistemului de irigat,introducere apa si canal in comuna si modernizarea si renovarea scolii cu clasele I-VIII. Pentru ultimele doua investitii vor fi accesate fonduri prin Programul National de Dezvoltare Rurala si Programul Operational Regional. Toate aceste proiecte reprezinta o munca titanica, iar fondurile nu vin pentru comuna Grojdibodu decat in urma accesarii unor programe care se deschid in anumite intervale de timp pentru anumite tipologii de proiecte, a declarat edilul localitatii dunarene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți