7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Conservarea biodiversitatii in judetul Olt, proiect ajuns la final

- Advertisement -

Ca si activitati finalizate in urma derularii proiectului se numara realizarea celor 7 planuri de management pentru ariile protejate anterior, o strategie de vizitare pentru cele 7 arii protejate, activitati de constientizare si educatie (sase evenimente, doua concursuri, doua seminarii, cinci excursii), trei intalniri organizate pe planuri de management, 14 panouri informative montate (cate doua pentru fiecare arie), o masura de conservare identificata si implementata (montarea de gard viu in padurea Studinita), un website multimedia functional.
Aceasta activitate (n.red conferinta de presa sustinuta joi) a fost organizata in scopul constientizarii si informarii factorilor interesati despre evolutia actuala a proiectului Conservarea biodiversitatii in judetul Olt, un proiect demarat la jumatatea anului 2012 si care se incheie la sfarsitul lunii decembrie 2015. Privitor la acest proiect pot sa va spun ca unul din obiectivele lui il reprezinta realizarea a 7 planuri de management si aprobarea unei Hotarari de Guvern de Ministerul Mediului in 7 arii protejate in Olt, si elaborarea unei strategii de valorificare in vederea promovarii a ceea ce judetul Olt are, flora si fauna specifice judetului. in cadrul proiectului am avut multe intalniri cu reprezentantii administratiilor locale, scoli, a precizat Adi Lacraru, reprezentant al Consiliului Judetean Olt.
in momentul de fata avem strategia de vizitare aprobata, si finalizata, planurile depuse la Ministerul Mediului spre aprobare, intalniri in cadrul planurilor de management – au fost prevazute 3 in proiect, mai avem una in decembrie, panouri informative 14 – cate doua in fiecare arie protejata si o masura de conservare a Padurii Studinita, prin realizarea unui gard viu finalizat. Aceasta strategie a reprezentat un document in premiera, nu exista asa ceva pana in prezent la nivelul ariilor protejate. Fiecare din partile implicate este rugat sa aduca completari, modificari, imbunatatiri; noi ne propunem o actualizare a strategiei la un interval de doi ani de zile, a mai spus acesta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți