10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Emil Mot: Slatinenii nu vor mai plati taxa pentru apa pluviala

- Advertisement -

impreuna cu echipa mea de campanie am identificat problemele si le-am trecut pe cardul cu prioritati, prezentat la lansarea mea si pe care in aceasta perioada il oferim slatinenilor. Aceste prioritati sunt crearea a 2.000 de locuri de munca, dintre care 1.000 in Parcul Industrial, modernizarea blocului central al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, cresterea sigurantei cetateanului prin extinderea sistemului de supraveghere video, introducerea pazei in toate unitatile de invatamant si rezolvarea problemei cainilor vagabonzi. Vreau sa rezolvam si problema locurilor de parcare prin amenajarea a cel putin 1.000 de locuri noi de parcare, prin construirea de parcari supraetajate. Trebuie sa finalizam reabilitarea termica si amplasarea de containere de gunoi ingropate, alte 45 vor fi montate in urmatoarea perioada. in plus, toate locurile de joaca vor fi modernizate.

Initiativa dvs. privind extinderea gratuitatii la transportul in comun s-a concretizat. Ce feedback aveti de la slatineni?
tinand cont ca am avut aceasta initiativa in urma discutiilor cu foarte multi parinti, feedback-ul nu poate fi decat unul pozitiv. Este o masura absolut normala pentru ca elevii si studentii care frecventeaza cursurile facultatilor din oras trebuie sa aiba gratuitate la transportul public.

Ati demarat de ceva vreme vizitele in cartiere. Ce spun oamenii, care este principala lor nemultumire?
in urma vizitelor pe care le-am facut in cartiere, am sesizat ca foarte multi cetateni sunt nemultumiti ca in factura de apa este inclusa si o taxa pentru apa pluviala. O situatie aparte este in cazul blocurilor care au sarpante si apa este deversata pe spatiul verde si nu in canalele colectoare. Am stat de vorba cu reprezentantii Companiei de Apa Olt si am analizat aceasta situatie. Am gasit o solutie legala prin care taxa pentru apa pluviala sa fie scoasa din facturile de apa ale tuturor slatinenilor. Consilierii locali PSD vor elabora un proiect de hotarare in acest sens, proiect care va fi aprobat in sedinta de Consiliu Local de la finalul lunii martie 2016.

Ati lansat recent o dezbatere online pe tema terenului de la fosta unitate militara, prin care cereti parerea slatinenilor despre ce vor sa se construiasca acolo. Care este la ora actuala situatia acelui teren, apartine primariei? City managerul Slatinei spunea in urma cu ceva timp ca este nevoie de noi discutii cu Ministerul Apararii, s-au clarificat lucrurile? Cu ce idei au venit slatinenii, ce i-ar dori sa se construiasca acolo?
stiu ca terenul se afla in proprietatea Primariei Slatina, care trebuie sa construiasca in schimbul lui 48 de locuinte pe care sa le dea Ministerului Apararii Nationale. Eu am initiat pe grupul meu de facebook, Emil Mot- Continuam sa construim Slatina, dezbaterea Ce vrei sa facem din fosta Unitate Militara? pentru ca vreau sa redam acest teren parasit slatinenilor. Este datoria viitorului primar al Slatinei sa construiasca aici un cartier, iar slatinenii au inteles dorinta mea. Vor ca acolo sa se faca locuinte pentru tineri, sa amenajam un parc mare si frumos, sa fie magazine, poate un mall. Ma bucur ca participa la dezbatere, ca au idei diferite pe care le sustin cu argumente solide, ca se implica, pentru ca numai asa putem continua sa construim Slatina. Dezbaterea Ce vrei sa facem din fosta Unitate Militara? va continua si sa stiti ca citesc si notez toate mesajele si ma bucur atunci cand vad idei noi, dragute cum ar fi aceea a construirii unui teatru de vara sau sa amenajam un mic muzeu militar si sa punem acolo un element care sa ne aminteasca de fosta U.M. 01217. Sunt multe idei si deja imi imaginez ca acest nou cartier al Slatinei va fi un mic oras in oras.

Vicepremierul Costin Borc, ministrul Economiei, a vizitat recent judetul Olt. Ati avut ocazia sa discutati ceva concret despre necesitatile Slatinei? Ma refer la proiectele de infrastructura, in absenta carora cu greu se poate vorbi despre dezvoltarea economiei.
Sper ca dupa ce vicepremierul Borc a vazut ce inseamna o fabrica asa cum este Alro Slatina, cand a auzit ca toti investitorii de pe platforma industriala, Pirelli, TMK, Prysmian au nevoie de infrastructura rutiera, a inteles ca aceste proiecte trebuie sa demareze odata. si ma refer aici la o centura a Slatinei sau la o autostrada.

Campania electorala se apropie cu pasi repezi. V-ati conturat o strategie, ce fel de campanie sa astepte slatinenii de la candidatul Emil Mot?

Voi continua asa cum am inceput. Cu proiecte concrete pe care incerc sa le implementez inca de acum alaturi de echipa de consilieri locali PSD, cu dezbateri despre viitorul Slatinei, despre zonele unde putem construi. Voi vorbi cu oamenii, voi afla problemele si voi incerca sa gasesc intotdeauna solutia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți